Volkswagen și SAIC Motor plănuiesc să închidă în 2025 o fabrică din China, unde sunt produse mașini VW Passat şi Skoda

Da mai departe!

Volkswagen AG şi cel mai vechi partener al său din China intenţionează să închidă o fabrică din statul asiatic, unde sunt produse maşinile VW Passat şi Skoda, şi posibil mai multe, ca răspuns la încetinirea cererii pentru maşini cu motoare pe combustie, transmite Bloomberg.

Societatea mixtă înfiinţată în urmă cu patru decenii de grupul german şi SAIC Motor Corp pregăteşte închiderea uzinei de la Nanjing în 2025, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Capacitatea de producţie la această unitate este de 360.000 de vehicule pe an.

La baza din Shanghai, SAIC Volkswagen Automobile a oprit în urmă cu doi ani producţia la una din fabricile inaugurate la mijlocul anilor ’80. La o a doua unitate a fost redusă producţia şi de asemenea ar putea fi închisă, susţin sursele.

Partenerii fac o revizuire a strategiei mărcii Skoda a VW, în urma declinului vânzărilor, ceea ce arată dificultăţile cu care se confruntă producătorul ceh în China, cea mai mare piaţă auto din lume. De câteva luni a fost oprită producţia la fabrica din Ningbo, unde sunt fabricate câteva modele Skoda, iar unitatea ar putea fi închisă, conform surselor.

Toate fabricile SAIC Volkswagen operează normal, în funcţie de cerinţele pieţei şi de previziunile noastre”, a informat VW China va răspuns la întrebările Bloomberg.

Anul trecut, producţia la cele 39 de uzine VW din China a rămas cu mai mult de un sfert sub nivelul de vârf de dinaintea pandemiei. Ponderea câştigurilor operaţionale de pe urma societăţilor mixte din China a scăzut cu 20% în 2023, la 2,62 de miliarde de euro. La finalul lui 2023, VW avea peste 90.000 în statul asiatic.

Related posts