Jeep oprește temporar producția de Wrangler și Grand Cherokee, dealerii se plâng că stau cu ele pe stoc și nu au cumpărători

Da mai departe!

Stellantis (STLA) a oprit temporar producția celor mai populare modele Jeep Wrangler și Grand Cherokee în ultima săptămână, pe măsură ce dealerii se plâng de surplusul de stocuri.

Producătorul auto din „Big Three” a întrerupt producția la două fabrici din Detroit, care produc Grand Cherokee, și la o altă fabrică din Toledo, Ohio, unde este fabricat Wranglerul.
Stellantis a declarat că va relua producția la fabrici joi, deoarece „continuă să ia măsurile necesare pentru a îmbunătăți operațiunile pe piața din SUA. Aceasta a inclus ajustarea producției la fabricile Toledo North, Jefferson și Mack.”

Producătorul auto a adăugat că „va continua să monitorizeze situația pentru a evalua dacă sunt necesare alte măsuri.”

Nivelurile ridicate de stocuri ale Stellantis au fost atribuite de către dealeri și analiștii de pe Wall Street, în parte, prețurilor mai mari și faptului că compania a oferit mai puține promoții decât concurenții, potrivit The Wall Street Journal.

În luna iulie, producătorul auto a raportat o scădere de 48% a profitului net în primul semestru al anului, față de aceeași perioadă a anului trecut, din cauza stocurilor mari.

Related posts