Kia EV6 primește un facelift consistent

Da mai departe!

Kia a lansat noul model EV6 facelift, o versiune îmbunătățită a primului model 100% electric bazat pe platforma revoluționară E-GMP (Electric-Global Modular Platform) a mărcii. Modelul EV6, revizuit semnificativ, are un design exterior reîmprospătat, cu o estetică uimitoare și dinamică, performanță îmbunătățită a bateriei și o gamă mai largă de caracteristici de confort.

Alimentat de a patra generație a noii baterii de 84 kWh (cu 8,5% mai mare decât bateria modelului EV6 din generația anterioară), modelul se mândrește cu o autonomie extinsă de până la 582 km cu o singură încărcare a bateriei (conform standardului WLTP).

Kia a modernizat și mai mult modelul EV6 prin introducerea unei game de funcții de confort centrate pe client, inclusiv îmbunătățiri ale sistemului de infotainment și actualizări de software prin satelit (OTA – Over-the-air). Noul model include și funcționalități avansate, cum ar fi sistemele „Remote Smart Parking Assist 2” (RSPA 2) și tehnologia HOD (Hands on Detection) dezvoltată de Kia pentru volan. Senzorii recunosc atingerile volanului pentru a determina dacă șoferul se află cu mâinile pe volan pentru a oferi o experiență de condus mai sigurã.

De la lansarea sa în august 2021, modelul EV6 a câștigat popularitate pentru designul său modern și tehnologia avansată, atingând vânzări de peste 210.000 de unități în întreaga lume. În special, EV6 a făcut istorie ca prima mașină coreeană care a câștigat titlul „Mașina anului 2022 în Europa”.

Îmbrățișând conceptul „Modern Contrast”, modelul cu fecelift EV6 prezintă noul aspect proaspăt al mașinii de familie Kia. Partea din față a mașinii încorporează acum lumini de zi (DRL) elegante care dispun de semnătura inovatoare de lumini „Star Map” dezvoltată de Kia, oferind mașinii un aspect futurist și sportiv. Estetica generală este amplificatã și mai mult de linia fluidă a caroseriei care leagă perfect capota de secțiunea inferioară a automobilului, precum și de designul dinamic al barei de protecție în formă de aripă, care adaugă un element suplimentar de forță.

Profilul modelului EV6 reflectă și mai mult conceptul de design „Modern Contrast”, cu un nou design al roțilorri care oferă o personalitate sofisticată. În spate, combinația lămpilor este îmbunătățită cu tehnologia de iluminare „Star Map”, amplificând vizual sentimentul de lățime și aspectul futurist al automobilului. Pentru a crea un sentiment de unitate și dinamism, designul în formă de aripă, așa cum se vede pe bara față, este reflectat în partea inferioară a barei de protecție spate. În plus, modelul EV6 GT-line ridică designul exterior la un nivel superior cu bare de protecție față și spate și mai dinamice, bară de iluminare centrală suplimentară cu tehnologie LED și roți exclusive, opționale, de 20 de inch.

În plus, noul EV6 oferă o selecție diversă de opt culori exterioare, inclusiv introducerea finisajului uimitor Ivory Matte Silver și alte opțiuni precum Snow White Pearl, Interstellar Grey, Aurora Black Pearl, Glacier, Wolf Grey, Yacht Blue și Runway. Red. Între timp, versiunea EV6 GT-line este oferită cu o gamă de cinci culori exterioare, inclusiv noile finisaje Wolf Grey și Yacht Blue Matte, împreună cu Snow White Pearl, Aurora Black Pearl și Runway Red.

Interiorul noului EV6 prezintă elemente de design elegant care ilustrează atmosfera sa luxoasă și modernă. Afișajul panoramic curbat combină designul sofisticat cu un aspect spațios și organizat. Noua iluminare ambientală accentuează forma orizontală a interiorului îmbunătățit al noului model EV6, creând un efect vizual uimitor.

Pentru a amplifica caracterul sportiv al mașinii, EV6 introduce un nou volan rafinat și panouri actualizate, care prezintă un model nou și elegant. Pentru un plus de confort, în consola centrală este integrat un sistem de recunoaștere a amprentei, permițând utilizatorilor să pornească mașina fără cheie inteligentă sau cheie digitală, să își încarce profilul șoferului și să se autentifice pentru acces la alte servicii. Noul suport de încărcare wireless al noului model EV6 se poate încărca acum la o putere de 15 W și are un compartiment îmbunătățit pentru smartphone.

Clienții pot alege dintre diferite opțiuni de culori pentru interior, inclusiv noua culoare Medium Gray. Modelul GT-line are o schemă de culori dedicată „Black & Off-White”, adăugând un element suplimentar de finețe caracterului său sportiv.

Kia a echipat noul model EV6 cu o baterie nouă, de generația a patra. Datorită densității mai mari de energie, capacitatea sa a crescut în toate versiunile: de la 58 kWh la 62 kWh pentru versiunea Standard Range și de la 77,4 kWh la 84 kWh pentru versiunea Long Range. Acest lucru, la rândul său, se traduce într-o autonomie mai mare, automobilul fiind acum capabil să parcurgă până la 582 km (WLTP) cu o singură încărcare.

Cu tehnologia de ultimă oră de 800V și o performanță de încărcare de vârf de 258kW (+8% față de modelul EV6 precedent – respectiv 239kW), noua baterie de 84kWh poate fi reîncărcată de la 10-80% în 18 minute, iar clienții pot câștiga până la 343 km în doar 15 minute de încărcare. Pentru același timp petrecut la încărcare, bateria mai mare a noului model EV6 adaugă mai multă autonomie decât predecesorul său, sporind confortul clienților.

De asemenea, clienții pot alege între versiunea cu tracțiune spate – RWD, configurație cu un singur motor și versiunea cu tracțiune integrală – AWD, configurație cu două motoare, care oferă o putere maximă de 239,3 kW și un cuplu de 605 Nm pentru o experiență superioară de condus și un confort îmbunătățit. Îmbunătățirea vine din conductivitatea îmbunătățită a umplerii golului celulelor bateriei din noua generație, care îmbunătățește gestionarea temperaturii și distribuția termică în timpul încărcării. În plus, acum bateria este mai ușoară cu 1 kg chiar dacă are o capacitate mai mare.

Pentru a rafina și mai mult confortul în timpul condusului, noul EV6 dispune de amortizoare cu frecvență selectivă îmbunătățită pentru a oferi o stabilitate superioară pe suprafețele neuniforme. De asemenea, Kia s-a concentrat pe reducerea zgomotului motorului prin îmbunătățirea izolației fonice a motorului din spate pentru a îmbunătăți rafinamentul general și experiența de condus.

Kia a sporit competitivitatea noului EV6 echipându-l cu funcții avansate de infotainment bazate pe arhitectura SDV (Software Defined Vehicle) a mărcii. Aceste caracteristici de confort centrate pe client au scopul de a îmbunătăți conectivitatea dintre automobil și utilizator. Noul EV6 dispune de sistemul de infotainment de ultimă generație dezvoltat de Kia și de sistemul conectat „Navigation Cockpit” (ccNC), care oferă o experiență de mobilitate mai confortabilă. De asemenea, oferă actualizări software extinse prin satelit pentru a se asigura că sistemele digitale ale automobilului rămân actualizate. De asemenea, noul model EV6 are conectivitate wireless Apple CarPlay și Android Auto, sistemul „Digital Key 2” dezvoltat de Kia și un sistem de autentificare cu amprentă digitală.

Pentru a asista șoferul și pentru a asigura siguranța în fiecare călătorie, Kia a încorporat diverse funcții ale Sistemului avansat de asistență pentru șofer (ADAS). Acestea includ sistemul „Hands-on Detection” (HoD), sistemul de asistență pentru păstrarea benzii de rulare (LFA 2 – Lane Following Assist 2), sistemul inteligent de asistență pentru parcarea la distanță (RSPA 2 – Remote Smart Parking Assist 2) și sistemul de asistență pentru evitarea coliziunilor la parcare față, lateral și spate (PCA-F/S/R – Parking Collision-avoidance Assist). De asemenea, noul model EV6 are o caroserie ranforsată datorită stâlpilor B mai puternici și mai groși și este echipat cu un sistem de siguranță cuprinzător cu 7 airbag-uri, inclusiv un airbag central față pentru siguranță maximă a șoferului și pasagerilor.

Numeroase funcții suplimentare sunt disponibile pentru modelul EV6 pentru a îmbogăți în mod semnificativ confortul clienților, cum ar fi volanul reglabil electric (rake and reach), sistemul „Head-Up Display„ (HUD) de 12 inch și camera video în cabină.

Related posts