Cupra lansează noul SUV Terramar, ocazie cu care revine și cu motoare pe combustie

Da mai departe!

CUPRA revine în zona modelelor cu combustie, cu un SUV compact, înrudit cu celelalte modele similare din grupul VW, construite pe platforma MQB Evo, dar ceva mai sportiv.

Lovind punctul fierbinte al segmentului de SUV-uri, CUPRA Terramar este un SUV emoțional și sportiv care îmbrățișează noul ADN al CUPRA. Acesta oferă un vehicul care se evidențiază din mulțime printr-un stil distinctiv. Modelul este construit pe aceeași platformă pe care își au originea și VW Tiguan sau Skoda Kodiaq.

CUPRA Terramar aduce un omagiu circuitului istoric de curse (Autòdrom de Sitges-Terramar) unde brandul a luat naștere în 2018. Proporțiile sportive conferă modelului CUPRA Terramar impulsul său, cu dimensiuni care îl ajută să se remarce – CUPRA Terramar are o înălțime de 1.584 mm, o lățime de 1.863 mm, o lungime de 4.519 mm și un ampatament de 2.681 mm.

Din față, aspectul modelului CUPRA Terramar prezintă un vehicul puternic, caracterizat prin „nasul de rechin”. CUPRA Terramar folosește noua semnătură a mărcii cu trei triunghiuri – CUPRA Matrix LED Ultra, cu tehnologie High-Definition – care definește Terramar ca un vehicul de înaltă clasă. Logo-ul CUPRA este încadrat de două linii care adaugă, de asemenea, sculptură și dinamism suprafețelor capotei lungi și subliniază proporțiile vehiculului.

Designul exterior frontal este accentuat pe măsură ce grila cedează loc gurii inferioare funcționale orientate spre performanță, sugerând mașinile sport.

Proporțiile sportive se extind de la partea din față a SUV-ului spre lateral, cu linii curbate care se deplasează din față către lateral pentru a accentua senzația de performanță a SUV-ului. Proporțiile modelului CUPRA Terramar sunt consolidate de jantele disponibile în variante de 18”, 19” și 20”.

Privind partea din spate a modelului CUPRA Terramar, proporțiile sale late conferă SUV-ului o prezență puternică, cu logo-ul CUPRA integrat și iluminat, poziționat central între stopuri, alături de numele Terramar iluminat. Difuzorul din spate contrastează cu celelalte elemente ale designului, ajutând la ușurarea proporțiilor, oferindu-i un caracter provocator.

CUPRA Terramar va fi disponibil în nouă culori exterioare, inclusiv două opțiuni mate – Century Bronze Matt* și Enceladus Grey Matt. Paleta este completată de Dark Void – inspirat de culoarea plasma a Showcar-ului CUPRA DarkRebel, Fjord Blue, Glacial White, Cosmos Blue, Timanfaya Grey, Midnight Black și Graphene Grey.

Înainte de a intra în CUPRA Terramar, șoferul și pasagerii sunt întâmpinați cu o ceremonie de bun venit, cu o iluminare dinamică în fața și spatele mașinii, proiectând, de asemenea, logo-ul CUPRA pe sol, literele CUPRA în fața mașinii (pe un perete sau pe o ușă de garaj) și o treaptă iluminată.

În interior, caracterul extrem de emoțional al modelului CUPRA Terramar se transferă în interiorul SUV-ului. Interiorul orientat spre șofer îl centrează pe acesta ca protagonist principal. Volanul standard CUPRA cu padele și butoane satelit maximizează controlul, în timp ce scaunele tip bucket standard oferă dinamism maxim.

Toate elementele din jurul șoferului prind formă sub limbajul de design emoțional al CUPRA, cu interacțiunea sa de linii dinamice și suprafețe progresive. Acest lucru este deosebit de relevant în consola centrală, cu o coloană vertebrală sculpturală care curge în jurul elementelor funcționale. Coloana vertebrală încorporează un design cu model parametric 3D care poate fi găsit și pe părțile structurale ale bordului, aducând acea atenție neașteptată și progresivă la detalii specifică CUPRA.

Digitalizarea este în centrul atenției șoferului. Un HMI nou și îmbunătățit este implementat în cockpitul digital din spatele volanului, precum și în sistemul de infotainment de 12,9’’ cu un slider retroiluminat. Experiența este augmentată de afișajul head-up pe parbriz care oferă informații direct în câmpul vizual al șoferului.

Sistemul de infotainment vine cu un App Bar îmbunătățit, widget-uri și Clima Bar pentru o interfață de utilizare ușor de folosit. Totul este despre simplitate, personalizare și design de ultimă generație. Controlul climatizării este acum integrat perfect în partea de jos a ecranului unității principale, combinând interacțiunile digitale și fizice.

În interiorul modelului CUPRA Terramar, performanța se îmbină cu designul printr-o ergonomie perfectă. Poziția înaltă a ecranului central, formele care învăluie scaunele sau suprafețele laterale capitonate ale consolei centrale pentru cel mai bun suport al picioarelor sunt câteva exemple. De asemenea, scopul întâlnește tehnologia prin utilizarea materialelor inovatoare și durabile, cu o selecție de opțiuni care combină stilul, sportivitatea și materialele reciclate și regenerabile.

Trei teme interioare – Deep Ocean, Moon Light și High Canyon – îmbunătățesc senzația din cabină. Deep Ocean, albastru închis, combină scaunele tip bucket din PVC care conțin în zona centrală textile create din 100% fir SEAQUAL® reciclat din materiale plastice marine recuperate de pe plaje, oceane, estuare și mări.

Sustenabilitatea este, de asemenea, parte din interiorul gri închis Moon Light. Scaunele din material Dinamica® conțin în zona centrală cel puțin 73% textile reciclate provenite din plastic PET și îmbrăcăminte.

În timp ce finisajul High Canyon, vișiniu închis, acoperă scaunele tip bucket în piele care folosește un proces de bronzare pe bază de plante.

Toate opțiunile de scaune includ logo-ul CUPRA embosat pe tetiere și cusături de cupru, asortate cu contururile de cupru din gurile de aerisire, ornamentele ușilor și inserțiile decorative, detalii subtile care întăresc aspectul și senzația de interior CUPRA.

Iluminarea interioară creează un nivel incredibil de caracter pentru interiorul modelului CUPRA Terramar. Luminile inteligente din bord, panourile ușilor iluminate din față și din spate se îmbină pentru a crea o ambianță unică.

CUPRA Terramar oferă, de asemenea, o practică maximă, cu posibilitatea de a glisa scaunele din spate, crescând capacitatea compartimentului pentru bagaje la 602 litri (când sunt încărcate până la înălțimea spătarelor scaunelor din spate).

CUPRA Terramar aduce împreună posibilitățile de combustie și electrificare pentru a oferi o gamă de opțiuni de motorizare care oferă șoferului posibilitatea de a alege performanța care se potrivește cerințelor sale.

Cinci motorizări diferite, bazate pe trei tehnologii diferite, oferă mai multe opțiuni și conferă modelului CUPRA Terramar o dinamică de conducere puternică. Motoarele TSI (benzină), eTSI (mild hybrid) și noua generație de motoare plug-in hybrid (eHybrid) produc de la 150 CP până la 272 CP.

CUPRA Terramar este echipat exclusiv cu o cutie de viteze DSG cu dublu ambreiaj, indiferent de opțiunea de motorizare.

Intrarea în gama CUPRA Terramar este reprezentată de unitatea mild hybrid (eTSI), care aduce eficiența tehnologiei mild-hybrid de 48V cu motorul pe benzină de 1,5 litri și 150 CP (110 kW). Cuplată exclusiv cu transmisia DSG cu 7 trepte, este o combinație care oferă o eficiență ridicată. Sistemul utilizează un generator de pornire de 48V și o baterie litiu-ion de 48V, oferind un control mai mare asupra grupului motopropulsor, oferind modelului CUPRA Terramar capacitatea de a rula fără motor în unele scenarii de conducere, de a recupera energia la frânare și de a sprijini motorul cu o asistență electrică.

Related posts