Donald Trump anunță că susține mașinile electrice de dragul lui Elon Musk

Da mai departe!

La scurt timp după ce a primit sprijinul directorului executiv al Tesla și proprietarului X, Elon Musk, fostul președinte Donald Trump a declarat că acum trebuie să sprijine vehiculele electrice, deși a fost un critic vehement al acestora în trecut.

În timpul unui miting recent în Georgia, Trump a afirmat că acum nu are „nicio alegere” decât să își ofere sprijinul pentru vehiculele electrice datorită susținerii lui Musk, care a venit la scurt timp după tentativa de asasinat asupra fostului președinte, luna trecută. Cu toate acestea, Trump nu a mers până la a-și oferi sprijinul total pentru vehiculele electrice.

„Sunt pentru mașinile electrice,” a spus Trump la miting. „Trebuie să fiu pentru că, știți, Elon m-a susținut foarte puternic. Așa că nu am de ales.” Trump a adăugat apoi că crede că vehiculele electrice ar trebui să reprezinte doar o „mică parte” din industria auto în ansamblu și că există loc pentru diferite tipuri de propulsie, relatează The Guardian.

„Vrei să ai mașini pe benzină,” a spus el. „Vrei să ai hibride. Vrei să ai orice fel de mașină. Nu toată lumea trebuie să aibă o mașină electrică. I-am spus [lui Elon] asta. Așa că vom elimina acel mandat, dacă nu vă deranjează. Unii oameni vor mașini pe benzină, unii vor un hibrid și unora le place o mașină electrică.”

Donald Trump spune că sprijină vehiculele electrice, dar doar din cauza susținerii lui Musk.

Într-o postare publicată pe platforma Truth Social în decembrie anul trecut, Trump a sugerat că „nebunia mașinilor complet electrice” era una dintre modalitățile prin care liderii politici încercau să distrugă Statele Unite. Anterior, el a criticat planurile de extindere ale rețelei publice de încărcare ale lui Biden și a afirmat că Michigan ar putea pierde întreaga industrie auto în favoarea Chinei. Trump a numit anterior vehiculele electrice o „înșelătorie” și a spus că acestea vor duce la pierderi masive de locuri de muncă în Statele Unite.

Importanța susținerii din partea celui mai bogat om din Statele Unite l-a făcut pe Trump să-și reconsidere poziția.

Related posts