Porsche reia fabricarea automobilelor sport

Da mai departe!

Începând de luni, 4 mai, Porsche și-a repornit producția, în etape divizate pe unități și pe pași de lucru. Au fost luate deja în avans toate măsurile de garantare a siguranței maxim posibile a angajaților, astfel încât producția să poată fi reluată în etape, până la atingerea capacității maxime.

Pe măsură ce producția este repornită treptat la fabrica principală din Zuffenhausen, precum și la unitatea din Leipzig, toți angajații își vor relua treptat activitatea. Procesele adaptate de producție, logistică și achiziții au fost agreate cu Consiliul Angajaților și cu Departamentul pentru Sănătate. Vor fi, de asemenea, respectate cerințele autorităților competente.

”Reluarea producției reprezintă un important semnal, atât pentru angajații noștri, cât și pentru clienții noștri. Am monitorizat și am analizat cu mare atenție situația, încă de la început și am adaptat procesele de lucru în consecință. Acum este momentul potrivit să privim înainte cu optimism și să reluăm munca, respectând măsuri speciale de precauție,” a declarat Albrecht Reimold, Membru al Consiliului de Administrație Porsche AG, responsabil pentru Producție şi Logistică.

Compania a conceput un set complex de măsuri pentru fabricile Porsche din Zuffenhausen și Leipzig. Alături de prioritatea numărul unu de a asigura protecția angajaților, aceste măsuri au, de asemenea, menirea de a permite reluarea cât mai rapidă a producției la parametri uzuali și în condiții de eficiență. Astfel, de exemplu, angajaților din producție li se solicită să mențină o distanță personală de minimum 1,50 metri, să urmeze anumite reguli de conduită și să lucreze cu măști în anumite zone.

Instituțiile medicale și personalul medical au prioritate absolută pentru Porsche în ceea ce privește echiparea cu îmbrăcăminte de protecție. Astfel, compania procură și organizează echipamente de protecție în cadrul inițiativei sale ”Porsche helps” și, de asemenea, face donații bănești către spitale și donații de alimente către asociațiile ce oferă hrană celor aflați în dificultate. În consecință, bugetul de donații al companiei a fost mărit cu încă 5 milioane de euro.

”Repornirea sistemului economic și social va impune eforturi foarte mari. Fiecare trebuie să contribuim în acest sens,” a declarat Oliver Blume, Președintele Consiliului de Administrație Porsche AG. ”Este important să avem o atitudine fundamental pozitivă. Fiecare criză oferă și oportunități. Iar noi dorim să le fructificăm la maximum.” Compania și-a oprit producția la cele două unități ale sale în 21 martie 2020, pe o perioadă inițială de 2 săptămâni și a anunțat că va reevalua continuu situația. Din cauza restricțiilor și a dificultăților în lanțurile internaționale de aprovizionare, fabricile au rămas închise timp de în total 6 săptămâni, nefiind posibilă producția la parametri normali.

Alături de suspendarea producției, Porsche a decis la momentul respectiv și implementarea mai multor măsuri stricte. Acestea vor fi aplicate și în continuare, până la alte instrucțiuni, pentru a degreva infrastructura unităților. Aceasta însemnă că se va continua ”munca mobilă” în domeniile indirecte, iar ședințele vor fi ținute sub forma conferințelor telefonice sau video. De asemenea, în continuare sunt interzise călătoriile în interes de serviciu.

Related posts