De ce ești mai în siguranță cu anvelope de vară în anotimpul călduros?

Da mai departe!

AutoReport.ro vă oferă alături de AutoSoft service, o serie de sfaturi utile care vă ajută să exploatați în siguranță automobilul dvs. Cum sezonul cald a sosit, vă explicăm de ce este mai bine să circulați cu anvelope dedicate acestuia. Anvelopele de vară sunt concepute special pentru a oferi performanțe optime în condițiile de vară și în climatele calde.

În comparație cu alte tipuri de anvelope sezoniere (cum ar fi anvelopele de iarnă), este posibil ca performanțele anvelopelor specifice verii să nu fie imediat clare. Până la urmă, cum funcționează mai bine, pe drumuri uscate sau pe drumuri ude?

Anvelopele de vară sunt destinate utilizării numai în sezonul cald, de la începutul primăverii și până la începutul toamnei, pe timp de iarnă își pierd propietățile și nu veți fi în siguranță pe șosea. Producătorii de anvelope de vară au investit sume uriașe pentru a dezvolta acest tip de anvelopă, pentru ca aceasta să poată rezista tuturor condițiilor din timpul verii, de la foarte cald la drumuri ude si alunecoase.

Deși tehnologia modernă a anvelopelor permite caracteristici remarcabile pentru anvelopele all season, performanțele lor pe întregul an vin și cu compromisuri. O anvelopă proiectată să asigure tracțiune suficientă pe timp de iarnă și siguranță pe drumurile ude din timpul verii, de multe ori nu va fi la nivelul așteptărilor. O anvelopă creată special pentru anumite condiții meteo va fi mai capabilă să ofere siguranță, confort și stabilitate față de o anvelopă all season, .

Anvelopele de iarnă asigură o tracțiune excepțională când temperaturile scad sub 7° C, iar condițiile de drum sunt alunecoase, deoarece pentru aceste condiții au fost create. În mod similar, anvelopele de vară oferă avantaje de performanță și tracțiune în propriul sezon. Avantajele performanței anvelopelor de vară pot să nu fie la fel de dramatice sau evidente, dar sunt încă tangibile, în special atunci când vine vorba de tracțiune maximă în timpul frânării, accelerării și virajului pe drumurile uscate sau umede. În aceste zone, anvelopele de vară – în special cele cu performanțe ultra-înalte (UHP) și performanțe înalte (HP) – sunt într-adevăr distincte.

De când se folosesc anvelopele de vară?

Odată ce temperaturile încep să crească peste 7° C este cazul să mergeți la un service specializat în anvelope pentru a vă face schimbul sezonier de anvelope. Anvelopele de vară funcționează cel mai bine la temperaturi mai mari. Un motiv major pentru ca anvelopele de vară să fie insuficiente pentru temperaturile de înghețare, se datorează faptului că sunt create cu compuși care crează o flexibilitate excelentă și tracțiune la temperaturi calde, dar se întăresc și, în esență, „îngheață” în condițiile de iarnă. Rezultatul este că banda de rulare a anvelopelor nu poate interacționa corect cu suprafața drumului, iar prinderea este compromisă.

Ca în concluzie, anvelopele trebuie folosite numai în condițiile pentru care au fost create pentru a avea parte de performanțe la condus, siguranță și confort.

Related posts