Kia Sportage – înnoire completă

Da mai departe!

AutoReport.ro a testat imediat după lansarea națională SUV-ul Kia Sportage. Coreenii au înnoit complet această gamă care deja are tradiție pe piața europeană.

Mașina pe care am primit-o în teste marchează o premieră pentru gama Sportage. Este vorba de echiparea de top GT Line, una foarte atractivă din punct de vedere al dotărilor.
Mai mare în dimensiuni față de vechea generație – plus 40 de mm în lungime și plus 30 de mm în ampatament – noua Kia Sportage vine cu un design cu totul nou. Partea față nouă ne amintește de Subaru Tribeca. Nu știm cât de bine primit o să fie acest design al părții frontale, dar în partea spate, mașina arată foarte bine. Liniile laterale sunt foarte frumos conturate, iar noul Sportage pare modern.
Sub capotă, modelul de test are un motor diesel de 2 litri care oferă 185 CP, combinația cu o cutie automată cu 6 rapoarte, face din acest model unul rapid, dar și economic. Această variantă vine cu tracțiune integrală și capabilități destul de bune pe teren accidentat.
În interior, observăm un salt calitativ al materialelor. Designul nu mai este nici el anost, iar sistemul de infotainment este chiar modern. Aici au loc 5 persoane, iar Sportage pare o mașină foarte bună pentru vacanțe. Antifonarea este acum foarte bună, confortul interior la fel. Comportamentul la rularea pe asfalt a lui Sportage este bun, confortul oferit de suspensie se află și el undeva la media segmentului.
În ceea ce privește siguranța: varianta de bază, PLUS, oferă în standard, printre altele: ABS + ESC + DBC + HAC + TSA (Trailer Stability Assist), Airbag şofer şi pasager (posibilitate dezactivare airbag pasager), Airbaguri laterale şi airbaguri cortină sau un sistem de aprindere lumini pe timpul zilei (de tip DRL). Pentru modelul testat se adaugă sisteme noi precum Lane assistant sau chiar cel de avertizare la frânare.

KIA Sportage 2.0 DSL GTLine Aut
0-100 km/h: 9,5 secunde
Viteza maximă: 201 km/h
Cilindree (cmc): 1.995
Putere (CP): 185 la 4.000 rpm
Cuplu maxim: 265 Nm la 1.500 rpm
L/l/î: 4.480 / 1.855 / 1.635
Masă proprie: 1.615 kg
Volum portbagaj (l): 503
Consum (l/100 km): 7, mixt

Related posts