Kia Sorento – vârf de gamă

Da mai departe!

Cel mai mare model Kia de pe piața europeană, vârful de gamă Sorento a sosit la testele AutoReport.ro. Am testat mașina la altitudine mare și am venit cu cele mai spectaculoase poze, mai ales că am prins furtuna pe munte.

SUV-ul Kia a ajuns la a treia generație și este acum mai mare, mai lat și mai spațios. Noua generaţie are o grilă ce o încadrează în identitatea de design a mărcii, iar blocurile optice de dimensiuni generoase adăpostesc lumini de zi de tip LED, dar și bi-xenon. În ceea ce privește dimensiunile, Sorento măsoară 4.780 mm lungime (cu 95 mm mai mult decât la generaţia precedentă), 1.685 mm înălţime (cu 15 mm mai puţin) şi are un ampatament de 2.780 mm (cu 80 mm mai mult).
Aceste măsuri se traduc prin spațiu mai mare în interior, Sorento fiind unul dintre cele mai spațioase SUV-uri de pe piață. Mașina testată de noi oferă suficient spațiu pentru 5 persoane adulte, iar portbagajul este suficient de mare pentru bagaje luate chiar și în vacanțe pe perioade foarte lungi. Materialele folosite în interior sunt foarte bune, iar finisajele aproape de clasa premium. Butoanele de pe consola centrală sunt puține și plasate destul de ergonomic. Sistemul de infotainment are un ecran tactil de 8 inch și cel de sunet cu 10 boxe ce include o boxă centrală, amplificator extern și subwoofer pentru a avea un sunet de o calitate superioară.
Sub capotă avem un motor diesel de 2,2 litri care produce 200 CP. Acesta este cuplat la o transmisie automată cu 8 trepte și oferă suficient cuplu pentru pretențiile offroad ale SUV-ului cu tracțiune integrală. Pe asfalt, Sorento se descurcă foarte bine, fiind o mașină destul de rapidă, dar și ușor de condus.
Modelul este foarte bine dotat și din punct de vedere al noilor tehnologii. Pe lângă Lane assist, lumini adaptive și tempomat automat avem sistem Around View Monitor care dispune imagini ample din patru unghiuri oferite de camerele video din față, spate și din partea laterală a vehiculului pentru a-ți oferi o imagine a spațiului în momentul în care parchezi autoturismul, la acesta se mai adaugă și un sistem de parcare automată.

KIA Sorento 2.2 4×4
Viteza maximă: 203 km/h
Acceleratie 0-100 km/h s: 9.6
L/l/î: 4.780/1.890/1.685
Masă proprie: 1.849 kg
Volum portbagaj: 660 litri
Cilindree (cmc): 2.199
Putere (CP): 200 la 3.800 rpm
Cuplu maxim (Nm): 450 la 1.750 rpm
Consum mediu: 7 l/100 km
Cutie viteze: automată, 8 trepte

Related posts