Skoda – rechemare pentru sute de mii de modele la nivel global

Da mai departe!

Marca Skoda a fost inclusă pe lista celor care trebuie să înlocuiască airbag-urile mașinilor sale, pentru a înlătura pericolul pe care airbag-urile frontale le prezintă pentru șofer și pentru ceilalți pasageri din mașină. Numărul de mașini rechemate depășește jumătate de milion. Skoda recheamă 580.068 de vehicule construite între 2012 și 2017, vândute în toată lumea, din cauza unei posibile defecțiuni la airbag-ul șoferului.

Conform fișei tehnice publicate de autoritatea federală de transport din Germania (KBA), motivul rechemării este o posibilă piesă defectă a generatorului de gaz al airbag-ului șoferului, ceea ce poate duce la deschiderea necontrolată a airbag-ului atunci când acesta este declanșat la impact. În urma exploziei necontrolate, fragmente metalice ar putea să se desprindă și ar putea răni pasagerii automobilului.

Mașinile vizate de campanie sunt Citigo, Fabia, Kodiaq, Octavia, Rapid, Roomster, Superb și Yeti, toate fabricate între 2012 și 2017. Lotul de automobile sunt cele care fac parte din campania Takata a grupului Volkswagen, deoarece au fost echipate cu airbag-uri Takata. Perioada în care au fost produse este mai puțin uzuală pentru campania Takata, însă ea se regăsește și la alți constructori, inclusiv la mărci din grupul VW. Potrivit KBA, a fost înregistrat un eveniment care s-a soldat cu rănirea unei persoane, din cauza acestei defecțiuni.

Pe site-ul producătorului nu sunt oferite informații concrete despre mașinile implicate în campanie, însă proprietarii de vehicule Skoda își pot verifica seria VIN a automobilului pentru a afla dacă mașina pe care o dețin trebuie să meargă în service. Aceștia sunt îndemnați să se prezinte imediat într-un service Skoda, pentru ca airbag-ul să fie înlocuit. Operațiunea durează circa o oră și este complet gratuită. Până acum, nu mai puțin de 34 de mărci, aparținând de 19 companii auto diferite, au demarat campanii de rechemare pentru înlocuirea airbagurilor Takata, care pun în pericol viețile pasagerilor din automobile. Până la sfârșitul lui 2022 fuseseră înlocuite 67 de milioane de airbaguri, iar alte 11 milioane se află încă în funcțiune pe automobile din toată lumea. Mai multe mărci au transmis mesaje de alertă maximă, „nu conduceți!”, în urma unor accidente soldate cu decesul unor persoane. Potrivit datelor NHTSA, din SUA, până acum au murit 24 de persoane și au fost rănite circa 400 de persoane de schijele aruncate în mașină de airbag-urile Takata.

Related posts