Rusia: Vânzările de maşini noi au scăzut cu peste 44% în primul trimestru din 2023

Da mai departe!

Vânzările de maşini noi în Rusia au scăzut cu 44,7% în primul trimestru din 2023, arată datele publicate joi de Association of European Businesses (AEB), în condiţiile în care exodul producătorilor auto occidentali a redus opţiunile pentru consumatorii ruşi, iar companiile auto nu dispun de componente pentru producerea automobilelor, transmite Reuters.

În martie, livrările au înregistrat un declin anual de 10,6%, la 48.414 vehicule, industria auto fiind în continuare afectată de sancţiunile impuse Rusiei în urma invadării Ucrainei, a precizat AEB, care reprezintă companiile auto prezente pe piaţa rusă.

Vânzările de maşini noi în Rusia au scăzut cu 59% în 2022, pe fondul reducerii nivelului de trai.

Producţia de vehicule în Rusia este la cel mai scăzut nivel de la prăbuşirea Uniunii Sovietice iar preţurile pentru noile maşini au crescut dramatic, afectând cererea.

Acum, oficialii de la Moscova caută să atragă investiţii şi parteneriate din aşa numitele „ţări prietenoase” – cele care nu au impus sancţiuni – şi încearcă să reia producţia la fabricile deţinute anterior de producătorii auto occidentali.

AEB se aşteaptă ca vânzările de automobile să înregistreze o creştere de 12% în 2023, până la 770.000 de vehicule, mult sub nivelul de 1,6 milioane unităţi din 2021. 

Related posts