Care sunt statele și orașele care au anunțat că vor interzice mașinile diesel și pe benzină

Da mai departe!

Pe măsură ce mașinile electrice și plugin hibrid câștigă teren, mult mai multe țări și municipalități anunță că plănuiesc să interzică mașinile diesel și cele pe bezină, de aceea este timpul să recapitulăm care sunt angajamentele luate de cele mai avantgardiste autorități.

Două dintre cele mai importante țări care au anunțat că vor interzice mașinile diesel și pe benzină sunt Franța și Marea Britanie, ambele plănuind o interzicere completă până în 2040. Este un interval de timp generos, de 23 de ani, comparat cu alte intervale anunțate de țări mai grăbite.
Olanda, spre exemplu, a anunțat recent că toate vehiculele care vor fi vândute după 2030 trebuie să aibă zero emisii. Norvegia intenționează să facă acest lucru mai repede, având deja pregătit un plan generos de subvenții. Norvegienii plănuiesc ca până în 2025 să renunțe la mașinile cu motor electric de pe piața auto.
În China, guvernul prezintă detalii despre o altfel de interzicere și dau ca dată probabilă anul 2030. Surprinzător, dar și India vrea să facă același lucru tot în jurul acelei date.
Există deja un număr foarte mare de orașe care plănuiesc interzicerea mașinilor cu motor diesel. Printre cele mai notabile sunt: Paris, Madrid, Atena și Mexico City. Acestea vor să scape de aceste mașini până în 2025.
În SUA, deja se știe că statul California se va opune administrației Trump și lucrează la reglementări similare.

România are în acest moment un sistem de subvenții pentru mașini electrice, dar municipalitatea din București nu s-a gândit încă la interzicerea mașinilor diesel. În tot acest timp, dezvoltarea rețelei de alimentare a vehiculelor electrice este lăsată pe seama investitorilor privați.

Related posts