Tesla critică birocraţia germană pentru întârzierea construcţiei uzinei sale de lângă Berlin

Da mai departe!

Constructorul american de automobile electrice Tesla a criticat procesul îndelungat de aprobare prin care trebuie să treacă pentru a putea construi o uzină de asamblare a automobilelor electrice în apropiere de Berlin, transmite DPA.

Într-o scrisoare făcută publică joi, Tesla susţine că viitoarea sa uzină ar ajuta la combaterea încălzirii globale prin extinderea mobilităţii electrice. Cu toate acestea, procesul îndelungat de aprobare impus de legislaţia germană este în contradicţie cu urgenţa implementării unor astfel de proiecte de care este nevoie pentru combaterea schimbărilor climatice, subliniază constructorul auto american.

Pentru Tesla „este deosebit de iritant” că nici la 16 luni după ce a depus cererea nu există un calendar clar cu privire la eliberarea autorizaţiei definitive.

„Cea mai gravă problemă”, susţine Tesla, este că în conformitate cu actualele legi şi proceduri, proiectele destinate combaterii schimbărilor climatice şi cele care accelerează această problemă sunt tratate în mod egal.

Miliardarul american Elon Musk, care în decurs de 16 ani a transformat Tesla dintr-un start-up în cel mai valoros constructor auto din lume, vrea să construiască rapid o uzină în Germania, la Gruenheide, în apropiere de Berlin. Comparativ, uzina Tesla din Shanghai a fost terminată în doar 11 luni.

Construcţia uzinei din Germania a demarat graţie unei autorizaţii temporare, în condiţiile în care o autorizaţie definitivă din partea landului Brandenburg nu a fost încă emisă până nu vor fi soluţionate plângerile formulate de ONG-urile de mediu şi cele ale locuitorilor din zona unde ar urma să fie construită viitoarea uzină.

Tesla şi-a propus să ajungă rapid la un ritm de producţie de 500.000 de vehicule pe an la uzina sa de lângă Berlin, care, conform calendarului original, urmează să fie inaugurată în vara acestui an.

Related posts