Seat Ibiza – facelift subtil

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Subcompacta spaniolă Seat Ibiza a primit în acest an un facelift. În această formă am testat mașina pentru AutoReport.ro pentru a vă spune ce aduce nou.


Acesta este faceliftul generației a 5-a de Ibiza care este pe cale să ajungă una dintre cele mai vândute subcompacte din lume depășind 6 milioane de unități vândute de la lansarea sa din 1984.
Faceliftul aduce în față blocuri optice ușor modificate și proiectoare de ceață cu formă triunghiulară. Barele de protecţie sunt minor retuşate. Este drept că pe versiunea de echipare testată de noi nu sunt blocurile optice de top, dar se văd schimbările estetice. Numele modelului apare acum ca un font ce pare scris de mână și, împreună cu noul logo SEAT în finisaj cromat în două tonuri, adăuga o notă estetică elegantă.
Sub capotă am găsit motorul pe benzină 1.0 TSI cu trei cilindri care produce 110 CP, fiind dotat cu turbocompresor, intercooler şi injecţie directă. Acesta este cuplat la o transmisie automată DSG cu 7 trepte. În această combinație, subcompacta este destul de sprintenă, dar nu oferă performanțe sportive. Comportamentul dinamic al maşinii, ţinuta de drum şi confortul la condus sunt dintre cele mai bune din gamă.
La interior, un tablou de bord complet nou, prezintă materiale mai noi, o inserție de plastic deschisă la culoare și un finisaj mai bun. Sistemul de infotainment este mai mare și plasate într-o poziție ridicată pentru a spori ergonomia. Un nou volan multifuncțional proiectat ergonomic, îmbrăcat în piele Nappa, evidențiază noul limbaj interior, alături de tehnologia de iluminat ambiental și a deflectoarelor de aer iluminate nou proiectate.
Monitorul sistemului multimedia are 8.25 inci. Tehnologia Wireless Full Link aduce suport de Android Auto, Apple CarPlay şi conectivitate SEAT CONNECT (cu e-SIM şi eCall). Sistemul de infotainment are şi un asistent vocal. Panoul de bord din spatele volanului poate fi unul digital de 10.25 inci. Pasagerii din faţă au acces la două porturi USB-C. În Ibiza au loc 4 persoane, dar dacă sunt foarte atenți cu ce bagaje iau cu ei.
Noile sisteme de asistență pentru șofer, cum ar fi Travel Assist, oferă o conducere semi automatizată pe întregul interval de viteză. Iar cu Lane Assist, Side Assist, Traffic Sign Recognition și High Beam Assist, SEAT Ibiza facelift a fost adaptat tendinţelor de ultimă oră de pe piaţă.

Seat Ibiza V facelift 1.0 TSI DSG
0-100 km/h: 10 sec
Viteza maximă: 195 km/oră
L/l/î: 4.059/1.780/1.444
Masă proprie: 1.091
Cilindree (cmc): 999
Putere (CP): 110 la 5.500 rpm
Cuplu maxim (Nm): 200 la 2.000 rpm
Consum mediu: 6,5 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: automată, 7 trepte

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Related posts