Încetinirea vânzărilor de vehicule electrice opreşte investiţiile ACC din Germania şi Italia

Da mai departe!

ACC, producătorul de baterii pentru vehicule electrice (EV) susţinut de Mercedes-Benz şi Stellantis, a oprit lucrările de construcţii la fabricile din Germania şi Italia, pe fondul încetinirii vânzărilor EV, şi a anunţat că se va concentra pe bateriile mai ieftine, transmite Reuters.

Compania a precizat că va dezvolta baterii low-cost pentru aprovizionarea vehiculelor electrice mai ieftine şi va confirma calendarul privind proiectele sale industriale şi de construcţii la finalul lui 2024 sau la începutul lui 2025.

ACC lucra la construirea unei uzine în Termoli, Italia, şi a unei fabrici în Kaiserslautern, Germania. În prezent a majorat producţia la prima sa unitate din nordul Franţei.

În ultimii luni a încetinit semnificativ creşterea pieţei EV în Europa, pe fondul dobânzilor ridicate şi a reducerii subvenţiilor guvernamentale, cumpărătorii preferând maşinile hibride sau cele pe benzină.

Producătorii auto europeni sunt sub presiuni în urma majorării exporturilor companiilor chineze, care folosesc baterii mai ieftine LFP, reducând semnificativ costurile de producţie.

De asemenea, Stellantis a încheiat un acord cu grupul chinez CATL pentru construirea unei fabrici de baterii LFP în Europa.

Stellantis deţine o participaţie de 45% în ACC, Mercedes o participaţie de 30%, restul fiind deţinut de Saft, subsidiara grupului francez TotalEnergies.

Related posts