Toyota a mărit lista mașinilor care au fost omologate cu informații false

Da mai departe!

Constructorul auto Toyota Motor Corporation a lărgit investigațiile interne pe tema omologărilor de automobile și a anunțat că noi modele vor fi incluse pe lista celor care se retrag de la vânzare până când vor fi obținute noi certificări.

Toyota a oprit de la vânzare trei modele, anunțate într-o conferință de presă de președintele Akio Toyoda. Investigația este încă în desfășurare, dar un număr de șapte modele au fost incluse în acest moment pe lista mașinilor care au obținut omologările pe baza unor date nereale. Unele dintre aceste mașini nu se mai fabrică. Cauza acestor omologări eronate este utilizarea unor metode de testare diferite de standardele stabilite de lege.

„Aplicațiile de certificare a modelelor în cauză implică date inadecvate în testele de protecție a pietonilor și ocupanților pentru trei modele de producție (Corolla Fielder / Axio și Yaris Cross) și erori în testele de impact și alte metode de testare pentru patru modele întrerupte (Crown, Isis, Sienta și RX)”, au transmis cei de la Toyota.

„Ne cerem scuze sincer pentru orice îngrijorare sau inconvenient pe care acest lucru le poate cauza clienților și părților interesate care și-au acordat încrederea în Toyota”, au mai transmis reprezentanții Toyota.

Compania mai spune că problema a fost descoperită la Toyota în urma descoperirii recente a problemelor de certificare la Hino Motors, Ltd. și Daihatsu Motor Co., Ltd. și Toyota Industries Corporation. „Vehiculele au fost produse și vândute fără a trece prin procesul corect de certificare”, a recunoscut Akio Toyoda în fața jurnaliștilor, spunând că regretă cele întâmplate.

Se mai precizează că în urma verificărilor interne complete asupra vehiculelor afectate, inclusiv a celor care nu mai sunt în producție, s-a stabilit că nu există probleme de performanță care să contravină legilor și reglementărilor. Proprietarii acestor vehicule au fost informați că nu au motive să oprească utilizarea mașinilor. Decizia de oprire a vânzărilor s-a luat pentru Corolla Fielder, Corolla Axio și Yaris Cross.

Scandalul omologărilor pentru mașinile Toyota implică și alte mărci japoneze: Mazda, Honda, Suzuki și Yamaha, toate fiind în centrul unor investigații ale autorităților, din cauza depistării unor certificări pe baza unor date incorecte.

Related posts