Grupul Stellantis, în discuții cu Faurecia și Michelin pentru o participație „substanțială” la Symbio

Da mai departe!

Un comunicat comun al Stellantis, Faurecia și Michelin anunță deschiderea unor discuții cu privire la intrarea producătorului auto în acționariatul Symbio.

Grupul Stellantis, al treilea din lume în clasamentul vânzărilor de mașini, pare tot mai atras de ideea propulsiei cu hidrogen. Destinate în special diviziei sale de vehicule comerciale, acestea ar putea fi soluția pentru un viitor sustenabil în Europa și SUA.

În acest context, Stellantis a intrat în discuții cu Faurecia și Michelin pentru a cumpăra o participație „substanțială” în joint-venture-ul acestora, Symbio, un producător de sisteme de pile de combustie pentru mobilitatea cu hidrogen.

După ce a lansat la vehicule comerciale de dimensiuni medii alimentate cu hidrogen, în special pentru a testa piața, Stellantis își propune să extindă oferta la camionete mai mari în Europa în 2024 și în SUA în 2025. În același timp „explorează în continuare oportunitățile pentru camioane grele”.

Carlos Tavares, directorul executiv al grupului auto consideră că foaia de parcurs a Symbio se potrivește „perfect” cu planurile de lansare a propulsiei cu hidrogen a Stellantis în Europa și SUA. „Această colaborare ne va stimula viteza de dezvoltare pentru a aduce clienților produse cu emisii scăzute, dincolo de vehiculele electrice tradiționale”, a declarat Tavares.

Totodată, Patrick Koller, CEO-ul Faurecia, consideră că intrarea Stellantis în acționariatul Symbio „va accelera și va globaliza creșterea” acestei companii.

Tranzacția, pentru care nu au fost furnizate detalii financiare dar pare să fi ajuns mult mai departe de nivelul „deschiderii discuțiilor”, este de așteptat să fie finalizată în prima jumătate a anului viitor.

Related posts