Audi a prezentat vehiculul concept Skysphere

Da mai departe!

Cel mai nou vehicul concept prezentat de Audi este un model electric decapotabil cu un aspect ultrafuturist, numit Skysphere. Acesta este parte a unei serii de concepte ce vor prefigura viitorul mărcii germane.

Modelul decapotabil dispune de un ampatament adaptabil și îşi poate modifica dimensiunile în funcţie de modul de conducere, cabină digitală cu volan retractabil şi pedale proiectate să se retragă atunci când automobilul se conduce singur.

„Acesta este ceea ce numim lux progresiv. Aceasta nu este o maşină, ci mai degrabă un dispozitiv de experienţă”, a declarat marţi Henrik Wenders, şeful Audi, în timpul unui eveniment media pentru prezentarea digitală a vehiculului.”

Conceptul reprezintă ceea ce Audi crede că ar putea realiza, probabil, în a doua jumătate a acestui deceniu, deoarece este un liant între vehiculele electrice şi autonome, potrivit oficialilor companiei. Audi intenţionează să ofere exclusiv vehicule electrice până în 2033, după introducerea ultimului său vehicul cu motor cu ardere internă în 2026.

Compania a precizat la lansare că Skysphere este conceput să se conducă singur, dar că nu poate face acest lucru în acest moment. În acest moment nu este clar cât de fezabil ar fi un vehicul care îşi poate schimba dimensiunile și în ce măsură ar putea fi pus în producţie. Autonomia conceptului electric este de aproximativ 310 mile, potrivit Audi.

Wenders a spus că mărcile auto, precum Audi, trebuie să se gândească la ceea ce ar putea fi posibil cu vehiculele electrice, chiar dacă tehnologiile avansate, cum ar fi ampatamentul reglabil, s-ar putea să nu fie la ora actuală.

În afară de tehnologii, vehiculul semnalează o nouă direcţie de design pentru marca de lux deţinută de Volkswagen.

Gael Buzyn, şeful studioului de design Audi din Malibu, a declarat că ”o mulţime de elemente” ale maşinii vor fi incluse în viitoarele vehicule de serie.

Directorii Audi au spus că vehiculul reuneşte în esenţă ”două vehicule într-unul”.

Primul este un automobil decapotabil ce poate fi condus agresiv, capabil să atingă 60 mph (96,56 km/h) în aproximativ patru secunde.

Al doilea este un autoturism care se va conduce singur şi se va extinde cu aproximativ 10 inci (25 cm) pentru o cabină mai mare şi mai confortabilă.

”Nu este doar un studiu de proiectare, ci un concept care ne arată, intern şi extern, ce este posibil”, a spus Wenders.

Maşina a fost prezentată marţi pentru 2021 Monterey Car Week din California, un festival de maşini de lux care include prestigiosul salon auto Pebble Beach Concours d’Elegance.

Skysphere este primul dintr-o nouă familie de vehicule concept axate pe schimbarea Audi de la maşini la ”dispozitive de experienţă”.

Al doilea vehicul, numit Grandsphere, este programat să fie dezvăluit pe 1 septembrie, urmat de Urbansphere în prima jumătate a anului 2022.

Termenul ”sferă” este menit să simbolizeze spaţiul interior al vehiculelor pentru şoferi şi pasageri, potrivit Audi.

„Aceste maşini concept au un nou design care în cele din urmă reimaginează interiorul, habitaclul, ca centru al vehiculului, şi nu mai subordonează experienţa pasagerilor de cerinţele tehnologice”, a arătat compania într-un comunicat.

Related posts