Un judecător din SUA a aprobat un acord de 80 de milioane de dolari între Volkswagen, Porsche şi deţinătorii de vehicule Porsche, într-un proces privind emisiile

Da mai departe!

Un judecător din SUA a acordat miercuri aprobarea finală unui acord de acţiune colectivă în valoare de cel puţin 80 de milioane de dolari, pentru a soluţiona reclamaţiile că Volkswagen şi divizia sa Porsche au alterat datele referitoare la emisiile şi economia de combustibil pentru 500.000 vehicule Porsche în Statele Unite, transmite Reuters.

Acordul acoperă vehiculele Porsche din 2005 până în 2020. Proprietarii au acuzat producătorul de automobile că a modificat fizic vehiculele de testare, ceea ce a afectat datele referitoare la emisii şi economia de combustibil.

Judecătorul districtual american Charles Breyer a aprobat, de asemenea, o sumă de 24,5 milioane de dolari pentru onorariile şi costurile avocaţilor.

Proprietarii de vehicule eligibile vor primi plăţi de la 250 la 1.109 dolari per vehicul.

Porsche nu a comentat imediat, dar în iunie a confirmat acordul şi a adăugat că ”nu a recunoscut acuzaţiile din aceste proceduri. Acordul are rolul să încheie problema.

Controlul asupra vehiculelor Volkswagen a crescut după ce producătorul german de automobile a dezvăluit în 2015 că a folosit un software sofisticat pentru a evita cerinţele privind emisiile la aproape 11 milioane de vehicule diesel din întreaga lume.

VW a soluţionat acţiunile penale şi civile din SUA provocate de scandalul de înşelăciune pentru mai mult de 20 de miliarde de dolari.

Producătorul auto a pledat vinovat în 2017 pentru fraudă, obstrucţionarea justiţiei şi falsificarea declaraţiilor.

Conform acordului, proprietarii de vehicule Porsche cu modul de conducere ”Sport+” care au depăşit limitele de emisii atunci când sunt conduse în modul respectiv vor primi o sumă suplimentară de 250 de dolari atunci când finalizează actualizări ale software-ului care vor reduce emisiile vehiculelor.

Acordul total din SUA ar putea fi în valoare de 85 de milioane de dolari, în funcţie de câte reclamaţii de vehicule sunt depuse.

Avocaţii proprietarilor au spus că, începând cu 11 octombrie, aproape 110.000 de cereri au fost depuse, care acoperă aproximativ 100.000 de vehicule şi 13.773 de proprietari au adus deja vehicule Sport+ la dealeri pentru actualizări.

Related posts