Toyota îşi triplează investiţia într-o fabrică din SUA care va produce baterii pentru vehicule electrice, la 3,8 miliarde dolari

Da mai departe!

Gigantul auto Toyota a anunţat miercuri că îşi triplează investiţia într-o fabrică din SUA care va produce baterii atât pentru vehicule electrice hibride, cât şi pentru vehicule electrice cu baterii, la 3,8 miliarde de dolari, transmite CNBC.

Toyota Battery Manufacturing North Carolina urmează să înceapă operaţiunile în 2025, compania declarând că investiţia totală în fabrică se va ridica acum la 3,8 miliarde de dolari.

Norm Bafunno, care este vicepreşedinte senior pentru unităţi de producţie şi inginerie la Toyota Motor North America, a declarat că anunţul a marcat ”o altă etapă semnificativă” pentru companie.

Investiţia suplimentară în SUA face parte dintr-o investiţie mai amplă de până la 5,6 miliarde de dolari în producţia de baterii, Toyota observând că cererea de vehicule electrice cu baterii era în creştere.

În acest scop, compania a spus că va avea ca scop creşterea ”capacităţii de producţie combinată a bateriilor” în SUA şi Japonia cu până la 40 gigawaţi oră.

Pe lângă vehiculele diesel şi pe benzină, Toyota este cunoscută pentru ofertele de celule de combustibil hibride şi pe hidrogen. De asemenea, încearcă să facă progrese pe piaţa din ce în ce mai competitivă a bateriilor electrice, unde firme precum Tesla şi Volkswagen se luptă pentru poziţie.

Acest lucru nu a fost fără probleme. În iunie 2022, Toyota a emis o rechemare de siguranţă pentru mai mult de 2.000 de SUV-uri complet electrice bZ4X.

Miercuri, compania a subliniat că ”va continua să depună toate eforturile pentru a satisface în mod flexibil nevoile” clienţilor ”din toate ţările şi regiunile, oferind mai multe sisteme de propulsie şi oferind cât mai multe opţiuni, pe cat posibil.”

Într-adevăr, site-ul Toyota Europe afirmă că ”motorul cu ardere internă continuă să fie cel mai popular mijloc de alimentare a vehiculelor şi va continua să joace un rol în următorii 20 până la 30 de ani”.

Toate cele de mai sus au loc într-un moment în care marile economii elaborează planuri de reducere a amprentei de mediu a transportului rutier.

Chiar în această lună, California Air Resources Board a aprobat o regulă care va cere ca toate vânzările de maşini noi din stat să fie cu zero emisii ,până în anul 2035.

În alte regiuni, Regatul Unit doreşte să oprească vânzarea de maşini şi autoutilitare diesel şi pe benzină noi, până în 2030. Ţara va cere, din 2035, ca toate maşinile şi furgonetele noi să aibă emisii zero la ţeava de eşapament.

Uniunea Europeană – pe care Regatul Unit a părăsit-o la 31 ianuarie 2020 – urmăreşte obiective similare.

 Potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie, vânzările de vehicule electrice au ajuns la 6,6 milioane în 2021. În primul trimestru din 2022, vânzările de vehicule electrice au ajuns la 2 milioane, o creştere de 75% faţă de primele trei luni din 2021.

Related posts