Test Citroen C4 – Facelift de împrospătare

Da mai departe!

AutoReport.ro a testat varianta cu Facelift a compactei franceze C4. Modelul voi cu modificări destul de importante atât în exterior, cât și în interior.

Mai exact, compacta franceză a primit lumini de zi cu LED, un set de stopuri redesenate uşor, precum şi câteva modele noi de jante. Designul mașinii este încă foarte actual, deși au trecut aproape 5 ani de la prezentarea oficială a acestei generații. Partea față arată foarte bine, mai ales pe varianta de culoare a mașinii de test. Noi am testat C4 Facelift pe traseul București-Mangalia, o bună bucată din acest drum fiind făcută pe autostradă, dar și prin traficul urban din Constanța.
Modelul de test este echipat cu un motor diesel HDi de 1,6 litri și 120 CP, Euro 6 cuplat la o transmisie manuală cu 6 trepte. Principalul avantaj al acestui motor este economia de combustibil care poate fi realizată cu ajutorul lui. Pe caroseria compactă, motorul oferă un cuplu maxim foarte bun, face din C4 o mașină foarte sprintenă și, cu toate acestea, chiar și în București sau pe A2 la viteza maximă admisă acolo, consumul instant nu ne sperie.
Direcția este destul de precisă, dar feedback-ul nu iese din zona cu care am fost obișnuiți de produsele PSA.
Interiorul poate fi dotat cu un nou ecran tactil de şapte inci pentru sistemul multimedia. Totodată, numărul de butoane de pe consola centrală a fost redus. În rest, în cadrul testului nostru am descoperit că mașina a rămas la fel de confortabilă în ceea ce privește suspensia, dar și la fel de spațioasă în interior.
Citroen ni se pare una dintre cele mai rafinate mașini din segmentul său, iar odată cu aceast facelift parcă și comportamentul la drum este mai bun.
La capitolul tehnologie, modelul francez a primit sisteme ca Hill Start Assist (asistenţă la pornirea în rampă), asistentul pentru păstrarea benzii de circulaţie şi senzori pentru monitorizarea punctului mort.

Citroen C4 Facelift BlueHDi
– 0-100 km/h: 11,0 secunde
– Viteza maximă: 191 km/h
– L/l/î: 4.329/1.789/1.502
– Masă proprie: 1.280 kg
– Volum portbagaj (l) 408
– Cilindree (cmc) 1.560
– Putere (CP) 120 la 3.500 rpm
– Cuplu maxim (Nm) 300 la 1.750 rpm
– Consum mediu 4,5 l/100 km (mixt)
– Cutie de viteze manuală 6 trepte

Related posts