Reuters: Directorii Nissan sprijină măsurile prin care ar urma să se ajungă la un acord cu Renault privind restructurarea alianţei

Da mai departe!

Consiliul director al Nissan a analizat luni propunerile de la Renault şi a fost de acord să continue discuţiile pentru stabilirea condiţiilor finale în vederea reconfigurării alianţei cu partenerul francez, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Directorul general al Renault, Luca De Meo, ar urma să ajungă luna aceasta în Japonia pentru discuţii cu şeful Nissan, Makoto Uchida, a doua vizită de când au început discuţiile privind restructurarea parteneriatului, în octombrie, susţin sursele.

Luni, Uchida a informat conducerea Nissan în legătură cu progresele negocierilor, inclusiv cu recentele propuneri ale Renault menite să atenueze temerile producătorului auto nipon privind garanţiile pentru tehnologia sa şi sistemele hibride, după ce compania auto franceză şi grupul chinez Geely au ajuns la un acord privind lansarea unei societăţi mixte, care va furniza motoare pe combustie şi tehnologie hibridă brandurilor pe care le deţin, precum şi altor companii auto.

Sursele susţin că directorii Nissan au sprijinit măsurile menite să faciliteze încheierea unui acord între cei doi parteneri de alianţă.

Reprezentanţii Nissan nu au dorit să comenteze, iar cei ai Renault nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de a face comentarii.

Renault şi Nissan au un parteneriat din anul 1999, în care Renault deţine 43% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drept de vot la grupul francez.

Renault ar dori ca Nissan să investească în viitoarea sa divizie de vehicule electrice (care va avea numele de cod „Ampere”), în timp ce Nissan vrea ca Renault să îşi reducă participaţia pe care o deţine la grupul nipon, de la 43% până la 15%.

Sursele spun că una din problemele care complică negocierile este protejarea drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv tehnologia pentru vehiculele electrice, care este văzută de Nissan ca fiind cheia competitivităţii sale în viitor.

Propunerile Renault, menite să atenueze aceste temeri, au fost transmite de Uchida Consiliului director al Nissan, adaugă sursele.

Guvernul francez, cel mai mare acţionar al Renault, cu o participaţie de 15%, sprijină restructurarea producătorului auto. 

Related posts