O autoritate din SUA a descoperit că Audi a manipulat emisiile și pe un motor pe benzină

Da mai departe!

O autoritate de mediu din California, Statele Unite ale Americii Statele, a depistat, în vară, pe un autovehicul cu motor V6 al producătorului Audi un alt soft care permite manipularea emisiilor poluante în momentul în care maşina se află pe bancul de probe, relatează agenţia EFE.

Conform publicaţiei „Bild am Sonntag”, care nu citează sursele, filiala grupului auto german Volkswagen (VW) a utilizat acest soft de câţiva ani în Europa pentru a modifica valoarea emisiilor de CO2 la modele cu motor diesel sau pe benzină.

„Bild am Sonntag” menţionează că anumite modele ale Audi depistează, prin recunoaştea unghiului de rotaţie, dacă autovehiculul se află pe bancul de probe sau circulă real.

În cazul în care volanul nu se mişcă după pornirea maşinii, se activează un program pentru motor, ce reduce emisiile de CO2.

În schimb, dacă şoferul învârte de volan, acest program se dezactivează şi maşina funcţionează cu un alt program, cu un consuma mai mare de combustibil, şi, ca atare, şi mai multe emisii de CO2.

Printre autovehiculele afectate se numără modelele echipate cu transmisie automată AL 551, precum A6, A8 şi Q5. Audi încorporează, de obicei, acest „schimb automat” pe maşinile cu motoare puternice. În jur de 100.000 de autovehicule au fost echipate cu AL 551.

Conform informaţiilor „Bild amd Sonntag”, Audi a renunţat la utilizarea acestui soft în mai 2016, cu puţin înainte ca autoritatea de mediu din SUA să descopere „manipularea emisiilor” pe un model mai vechi.

Related posts