Ford spune că va investi până la 20 de miliarde de dolari în vehiculele electrice

Da mai departe!

Grupul auto american Ford intenţionează să facă investiţii suplimentare de până la 20 miliarde de dolari în producerea vehiculelor sale electrice, a anunţat marţi Bloomberg, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters.

Investiţia, între 10 şi 20 miliarde de dolari, va fi eşalonată în următorii cinci-zece ani şi va include transformarea actualelor fabrici la nivel global pentru producţia de vehicule electrice, susţin sursele.

Conform planului numit „Ford+”, al doilea producător auto american s-a angajat deja să cheltuie peste 30 miliarde de dolari pentru vehiculele sale electrice, inclusiv dezvoltarea bateriilor.

Cea mai recentă decizie de majorare a investiţiilor va fi supervizată de Doug Field, fost director la Apple şi Tesla, care a venit la Ford anul trecut.

Conform Bloomberg, Ford evaluează scindarea unei părţi din afacerea sa de vehicule electrice, ca parte a reorganizării. Planul include şi noi angajări de ingineri care se vor ocupa de baterii, inteligenţă artificială şi softul pentru vehiculele. electrice

Related posts