Şeful BMW avertizează împotriva „interzicerii premature” a motoarelor cu ardere internă

Da mai departe!

Oliver Zipse, şeful Bayerische Motoren Werke (BMW), a avertizat asupra „interzicerii premature şi nepotrivite” a motoarelor cu ardere internă, chiar dacă mobilitatea electrică este un segment al pieţei în creştere rapidă, transmite DPA.

„Totuşi, cel mai mare segment de piaţă, în termeni absoluţi, în Germania, dar şi în Europa şi pe plan global, îl reprezintă motoarele cu ardere internă. Înainte de a renunţa pur şi simplu la ele trebuie să ştii într-adevăr ce faci”, este de părere Zipse.

Acesta a avut o întâlnire în spatele uşilor închise cu parlamentarii din Uniunea Creştin-Socială (CSU) din Bavaria, regiune a cărei economie este puternic dependentă de industria auto, aici fiind sediul BMW şi Audi.

„Ar fi dăunător să renunţi în mod inutil la o tehnologie în care cineva are o poziţie de lider global al pieţei”, a apreciat Zipse

La rândul său, Alexander Dobrindt, o figură importantă în CSU, a avertizat asupra concentrării unilaterale pe mobilitatea electrică.

„Motoarele cu ardere internă au ajutat de decenii la asigurarea prosperităţii în Germania, au creat locuri de muncă şi valoare adăugată. Tehnologia nu ar trebui abandonată unilateral din motive ideologice”, a declarat oficialul german.

Acesta a cerut dezvoltarea suplimentară a motoarelor cu ardere internă în direcţia neutralităţii emisiilor de CO2, care ar fi posibilă cu combustibili sintetici.

Producătorul german de automobile de lux BMW a raportat pentru 2021 vânzări record de 2,21 milioane vehicule pentru marca sa principală BMW, un succes atribuit în parte capacităţii sale de a se adapta la problemele de aprovizionare.

Grupul german, care deţine şi brandurile Mini şi Rolls-Royce, a anunţat că în total livrările au crescut cu 8,4% anul trecut, până la 2,52 milioane vehicule.

Related posts