Elon Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de 8,5 miliarde de dolari înainte de preluarea Twitter

Da mai departe!

Directorul general de la Tesla Inc, Elon Musk, a vândut acţiuni în valoare de 8,5 miliarde de dolari la constructorul american de automobile electrice, arată documentele remise autorităţilor de reglementare, tranzacţii care cel mai probabil sunt destinate să îl ajute pe Musk să poată finanţa preluarea platformei de socializare Twitter Inc, transmite Reuters.

Potrivit documentelor oficiale, Elon Musk a vândut în această săptămână aproximativ 9,6 milioane de acţiuni Tesla, echivalentul a 5,6% din participaţia sa la constructorul american de automobile electrice. Musk a postat joi un mesaj pe Twitter potrivit căruia „nu mai sunt programate alte vânzări de acţiuni TSLA după cea de astăzi”.

Vânzarea de acţiuni Tesla a venit după ce luni, Elon Musk, a ajuns la un acord privind achiziţionarea platformei de socializare Twitter Inc pentru 44 miliarde de dolari. Ca o parte a acestei tranzacţii, Musk a spus că va furniza capital propriu în valoare de 21 de miliarde de dolari. Pe lângă capitalul propriu, Musk şi-a asigurat un împrumut complex de 13 miliarde de dolari şi un împrumut în marjă de 12,5 miliarde de dolari.

Deocamdată nu este clar cum anume va strânge Musk restul de 12,5 miliarde de dolari din capitalul propriu însă miliardarul deţine şi o participaţie de 43,61% la compania de rachete SpaceX, care potrivit analiştilor ar fi evaluată la 100 de miliarde de dolari. Potrivit revistei Forbes, averea lui Elon Musk este evaluată la 268 de miliarde de dolari.

Elon Musk, care este la rândul său un utilizator frecvent al Twitter, are 80 de milioane de utilizatori şi a folosit Twitter pentru a face mai multe anunţuri care au influenţat pieţele financiare. De exemplu, la finele anului trecut Elon Musk a făcut un sondaj în rândul utilizatorilor de Twitter dacă ar trebui să îşi reducă participaţia sa la Tesla cu 10%. În urma răspunsului favorabil la această întrebare, Musk a vândut acţiuni Telsa în valoare de 16,4 miliarde de dolari, ceea ce a afectat cotaţia acţiunilor producătorului de automobile electrice. 

Related posts