Elon Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de 6,9 miliarde de dolari şi a semnalat posibilitatea să fie obligat să preia Twitter

Da mai departe!

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a vândut acţiuni ale companiei în valoare de 6,9 miliarde de dolari, spunând că fondurile ar putea fi folosite pentru a finanţa o potenţială înţelegere cu Twitter, dacă va pierde o bătălie juridică cu platforma de socializare, transmite Reuters.

”În cazul (sperăm puţin probabil) în care Twitter forţează să se încheie această tranzacţie şi unii parteneri de capital nu nu vor fi suficienţi, este important să se evite o vânzare de urgenţă a acţiunilor Tesla”, a spus el într-un tweet publicat marţi seara târziu.

La începutul lunii iulie, Musk a rupt acordul din 25 aprilie de a cumpăra Twitter pentru 44 de miliarde de dolari.

Twitter l-a dat în judecată pe Musk pentru a-l forţa să finalizeze tranzacţia, respingând afirmaţia sa conform căreia a fost indus în eroare cu privire la numărul de conturi de spam de pe platforma de socializare, considerând că este remuşcarea cumpărătorului în urma unei scăderi a acţiunilor din sectorul tehnologiei.

Cele două părţi se vor judecata pe 17 octombrie.

”Wall Street va citi prin această mişcare de poker că şansele ca Twitter să se înţeleagă cu Musk sunt mai probabile acum”, a scris pe Twitter Dan Ives, analist la Wedbush Securities.

În alte comentarii scrise pe Twitter de marţi, Musk a spus ”da” când a fost întrebat dacă a terminat de vândut acţiuni Tesla şi, de asemenea, a spus că va cumpăra din nou acţiuni Tesla dacă preluarea Twitter nu se va încheia.

Tesla nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din parteaReuters.

Musk, cea mai bogată persoană din lume, a vândut în aprilie acţiuni Tesla în valoare de 8,5 miliarde de dolari şi a spus la acel moment că nu mai sunt plănuite alte vânzări.

Dar de atunci, experţii juridici au sugerat că, dacă Musk va fi forţat să finalizeze achiziţia sau să rezolve disputa cu o penalizare aspră, probabil că va vinde mai multe acţiuni Tesla.

Musk a vândut aproximativ 7,92 milioane de acţiuni între 5 şi 9 august, potrivit mai multor declaraţii depuse la autorităţile de reglementare.

El deţine acum 155,04 milioane de acţiuni Tesla sau puţin sub 15% din producătorul auto, conform calculelor Reuters.

Cele mai recente vânzări aduc vânzările totale de acţiuni Tesla de către Musk la aproximativ 32 de miliarde de dolari în mai puţin de un an.

Acţiunile Tesla au crescut cu aproape 15% de când producătorul auto a raportat câştiguri mai bune decât se aştepta, pe 20 iulie, ajutat şi de proiectul de lege privind clima al administraţiei Biden, care, dacă va fi adoptat, ar ridica plafonul creditelor fiscale pentru vehiculele electrice.

De asemenea, Musk a glumit marţi că şi-ar putea lansa propria platformă de socializare. Când a fost întrebat de un utilizator de Twitter dacă s-a gândit să-şi creeze propria platformă dacă afacerea nu se încheie, el a răspuns: ”X.com”

Related posts