Elon Musk a mărturisit luni, în instanţă, că era sigur că avea sprijin din partea finanţatorilor saudiţi pentru a lua Tesla în privat, în 2018

Da mai departe!

Elon Musk a declarat luni, în instanţă, că era sigur că avea sprijin din partea finanţatorilor saudiţi pentru a lua Tesla în privat, în 2018, el apărându-se împotriva afirmaţiilor că a fraudat investitorii, transmite Reuters.

La un proces care are loc la tribunalul federal din San Francisco, Musk i-a spus avocatului investitorilor, Nicholas Porritt, că s-a întâlnit la 31 iulie 2018 cu reprezentanţi ai fondului suveran al Arabiei Saudite, Fondul de investiţii publice, la fabrica Tesla din Fremont, California.

Musk a spus că nu a discutat despre preţul de preluare, dar reprezentanţii saudiţi au precizat că vor face tot ce este necesar pentru ca o cumpărare să aibă loc.

”PIF a vrut fără echivoc să ia Tesla în privat”, a spus el.

Procesul testează înclinaţia lui Musk de a apela ls Twitter pentru a-şi transmite părerile uneori ireverente şi când poate fi trasă la răspundere a doua cea mai bogată persoană din lume pentru depăşirea unei linii.

În joc sunt milioane de dolari pentru acţionarii care susţin că au suferit pierderi după ce Musk a scris pe Twitter, pe 7 august 2018, că ”are finanţare asigurată” pentru a lua Tesla în privat, la preţul de 420 dolari per acţiune şi că ”sprijinul investitorilor este confirmat”.

Preţul acţiunilor Tesla a crescut după tweet-urile lui Musk, iar ulterior a scăzut, când a devenit clar că achiziţia nu va avea loc.

Un juriu format din nouă membri va decide dacă miliardarul a umflat artificial preţul acţiunilor Tesla, promovând perspectivele de cumpărare şi, dacă da, cu cât.

Reclamanţii au depăşit deja nişte obstacole legale dificile, judecătorul american Edward Chen determinând în luna mai a anului trecut că postarea lui Musk a fost neadevărată şi nesăbuită.

Însă, în mărturia de luni, Musk a spus că crede că ar fi putut vinde suficiente acţiuni ale companiei sale de rachete SpaceX pentru a finanţa o achiziţie şi că ”a simţit că finanţarea a fost asigurată” doar cu acţiunile SpaceX.

Musk a fost dat, de asemenea, în judecată de Comisia pentru bursă şi valori mobiliare din SUA din cauza tweet-urilor, ceea ce a dus la plata a 40 de milioane de dolari de către el şi Tesla şi o cerinţă ca un avocat al Tesla să îi monitorizeze în avans unele dintre tweeturi.

SEC a susţinut că Musk a rotunjit presupusa ofertă de cumpărare la 420 de dolari pe acţiune de la 419 de dolari, deoarece aflase recent despre ”semnificaţia sumei mai mari în cultura marijuanei” şi s-a gândit că prietenei sale i-ar părea amuzant.

Musk a negat că s-a gândit la asta.

”A fost ales pentru că era o primă de 20% faţă de preţul acţiunilor. Preţul de 420 de dolari nu a fost o glumă”, a mărturisit el.

Musk a oferit depoziţia cu calm, spre deosebire de mărturiile lui ocazionale combative din procesele anterioare.

El a început să depună mărturie vineri, spunând juraţilor că, deşi Twitter, pe care a cumpărat-o în octombrie, a fost cel mai democratic mod de a comunica, tweet-urile sale nu au afectat întotdeauna acţiunile Tesla aşa cum se aştepta el.

”Doar pentru că eu scriu ceva pe Twitter nu înseamnă că oamenii cred asta sau vor acţiona în consecinţă”, a spus Musk.

Alex Spiro, avocatul lui Musk, a afirmat în declaraţia sa de deschidere de săptămâna trecută că Musk credea că are finanţare saudită şi a încercat să-l protejeze pe ”acţionarul obişnuit” de scurgeri de informaţii din media prin tweeting, deşi tweet-ul său conţinea „inexactităţi tehnice”.

Printre cei acuzaţi se numără şi actuali şi foşti directori ai Tesla, despre care Spiro a spus că au avut motive ”oneste” în răspunsul lor la planul lui Musk.

Related posts