Cum să îți protejezi mașina mai eficient

Da mai departe!

Deoarece noi, aici la AutoReport.ro avem multe articole utilitare, este timpul pentru încă unul în care te învățăm cum să îți păstrezi mașina frumoasă cât mai mult timp. Cea mai bună soluție este să îți ții mașina într-un garaj.

 

În condițiile în care prețurile mașinilor sunt destul de mari, este important ca fiecare proprietar sa ia în considerare varianta de a-și proteja bunul prin adăpostirea acestuia într-un garaj. Un garaj auto reprezintă confortul de a avea un loc de parcare individual, sigur și izolat de intemperiile vremii, dar totodată ajută și la reducerea cheltuielilor de întreținere pentru mașină.
Atunci când stabiliți dimensiunile garajului auto, este extrem de important numărul de mașini pe care doriți să îl adăpostiți în acesta. În general, dimensiunile minime pentru un garaj pleacă de la 3m lățime și 5m lungime. Dimensiunile optime sunt de 3.5m lățime și 6m lungime. Înălțimea minimă a garajului este de 2.1m, cea mai potrivită fiind cea de 2.5m.
În general, pe lângă depozitarea mașinii, este recomandat să alocați spațiu și pentru alte obiecte: scule, biciclete, unelte pentru grădinărit etc. Ținând seama de acești factori, puteți alege dimensiunile potrivite situației dumneavoastră.

Ce tipuri de garaje există?
1. Garajele subterane
De obicei, garajele subterane sunt făcute din beton armat, și au o grosime suficient de mare astfel încât să nu cedeze sub acțiunea încărcărilor, iar hidroizolarea acestuia se face cu ajutorul unei membrane bituminoase, peste care se aplică ulterior un strat de polistiren expandat. Este recomandată și construirea unui zid de cărămidă, care să constituie pereții propriu-ziși ai garajului.
Fundaţia casei va fi modificată, iar locul garajului va trebui săpat cu utilaje speciale. Acesta este unul dintre motivele pentru care garajul subteran este mai scump. Un garaj subteran pentru un singur automobil poate ridica prețul casei cu până la 10%.
2. Garajele supraterane
Garajul suprateran poate fi încorporat în casă sau se poate construi separat. În cazul în care alegeți prima variantă, construirea garajului se va face odată cu ridicarea casei. Dacă optați pentru un garaj separat de casă, acesta se realizează ca o casă, desigur, într-o variantă mai simplă.

Garajul va trebui să aibă neapărăt o fundaţie adâncă de 40-50 de centimetri, în funcţie de sol. Se toarnă apoi placa de beton, care poate fi hidroizolată sau lăsată așa, în funcție de preferințe. Acoperişul unui garaj auto va fi mai ușor de construit deât cel al unei case, nu va avea multe pante de scurgere, iar învelitoarea poate fi din tablă ondulată.
În majoritatea cazurilor, prețul unui garaj construit pe sol va fi de aproximativ 100 de euro metrul pătrat. Însă în cazul în care construcţia unde se va adăposti maşina va avea 5 metri pe 3 metri, costurile finale vor fi mai mari.
Garajele auto se pot construi din diferite materiale precum lemn, BCA, beton, materiale metalice și chiar căramidă.
Garajele metalice oferă foarte multe avantaje utilizatorului, între care:
– securitate;
– durabilitatea construcției;
– protecție împotriva factorilor de mediu și chiar împotriva incendiilor.

Este rentabil? DA!
Investiția într-un adăpost pentru mașină este foarte rentabilă, deoarece o mașină care este lăsată sub cerul liber se uzează de 3 ori mai repede decât una ținut în condiții mai blânde.
Prețul unui garaj reprezintă o sumă infimă din prețul unei mașini. De multe ori, un astfel de garaj nu costă mai mult de 5% din prețul unei mașini compacte. Comparat cu prețul unei parcări dintr-un complex rezidențial, prețul unui garaj este de 10 ori mai mic. Noi, dacă ar fi să alegem, am opta oricând pentru soluția casă + garaj, în detrimentul soluțiilor clasice rezidențial + loc de parcare…
Prețul garajelor metalice pornește de la suma de 2000 de lei, ele reprezentând soluții accesibile pentru buzunarul oricui. Instalarea unui garaj metalic se poate realiza atât pe o fundație special pregătită, dar și pe terenuri nivelate. Produsele metalice pentru rezistență sunt asemănătoare cu structurile din cărămidă. Spre exemplu, puteți arunca o privire la modelele de garaj din tablă gri/albastru sau la garajele din tablă softline stejar auriu.

 

 

 

Related posts