Câştigurile Ford au depăşit uşor estimările analiştilor, în primul trimestru din 2022

Da mai departe!

Ford Motor Co a raportat câştiguri trimestriale uşor peste estimări, după ce preţurile mai ridicate au compensat perturbările din lanţurile de aprovizionare, care au limitat producţia, transmite Bloomberg.

În primul trimestru din 2022, câştigul ajustat pe acţiune s-a situat la 0,38 dolari, în timp ce analiştii se aşteptau la 36 dolari. Câştigurile ajustate înainte de taxe şi dobânzi au ajuns la 2,3 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor, de 1,8 miliarde de dolari.

„A fost un mix”, a afirmat directorul financiar al Ford, John Lawler, la prezentarea rezultatelor financiare. „Continuăm să ne confruntăm cu probleme în privinţa aprovizionării cu cipuri, ceea ce ne constrânge activitatea, mai ales în America de Nord, cea mai afectată fiind producţia vehiculelor mari – F-Series, Expedition, Navigator”, a adăugat Lawler.

Ford şi-a menţinut estimările privind câştigurile înainte de taxe şi dobânzi din 2022 de 11,5 – 12,5 miliarde de dolari, ceea ce ar reprezenta un avans de 15% – 25% faţă de profitul din 2021.

Veniturile Ford în primul trimestru din 2022 s-au situat la 34,5 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor, de 32,2 miliarde de dolari. Livrările au scăzut cu 9% faţă de anul trecut, la aproape 970.000 vehicule, cea mai recentă dovadă că deficitul de semiconductori afectează performanţele companiei.

De când capitalizarea bursieră a Ford a depăşit pentru prima dată 100 miliarde de dolari, în 13 ianuarie, acţiunile companiei au scăzut cu 40%. Miercuri, titlurile Ford au urcat cu 2,7%, la 15,25 dolari. 

Related posts