Turcii de la Kuba Motor vor să construiască în 2025 o fabrică în România, unde să producă inclusiv mașini electrice

Kuba Motor, producător turc de vehicule electrice, printre care trotinete și motociclete, vrea să înceapă în 2025 construcția unei fabrici în România, unde să producă inclusiv mașini electrice, a declarat pentru Economedia Omer Temel, manager de fabrică Constanța Kuba Motor. Kuba Motors produce în prezent mașini electrice mici, care pot fi conduse fără carnet de conducere.

Cele mai noi modele MINI, fabricate în China sunt amenințate de cea mai mare taxă ce urmează să fie impusă de UE

Automobilul Mini complet electric al BMW, fabricat în China, urmează să fie lovit de cel mai mare tarif pentru vehicule electrice, de 38,1%, conform planurilor provizorii ale UE, a declarat o sursă familiarizată cu chestiunea, o potențială lovitură terminală pentru perspectivele de vânzare ale mașinii de gamă medie în Europa, transmite Reuters.

Germania încearcă să împiedice sau să atenueze tarifele UE împotriva automobilelor electrice chineze

Guvernul german face eforturi pentru a împiedica intrarea în vigoare a noilor tarife vamale suplimentare anunţate de Comisia Europeană la importurile de automobile electrice chineze, sau cel puţin să le atenueze impactul în cazul în care oprirea completă nu va fi posibilă, informează Bloomberg citând surse din apropierea acestui dosar.