Weekendul acesta avem Poli Auto Fest

Da mai departe!

Politehnica București readuce în capitală cel mai grandios eveniment dedicat industriei auto din România – POLI AutoFEST! În perioada 17 și 19 mai 2024, campusul universității se va transforma în epicentrul inovației din domeniul transportului. Organizat de POLITEHNICA București prin Facultatea de Transporturi, AutoFEST promite să aducă în prim-plan cele mai recente modele auto, soluții de mobilitate și logistică, echipamente de ultimă generație și tehnologii revoluționare.

Inginerii sunt cei care au scris istoria vehiculelor rutiere! Cu un viitor în continuă evoluție, industria auto este în plină dezvoltare, iar cifrele o demonstrează. Potrivit datelor recente, piața globală a automobilelor electrice se așteaptă să atingă 802 miliarde de dolari până în 2027, reflectând o tendință semnificativă către sustenabilitate și inovare în domeniu.

 AutoFEST  nu este doar o expoziție de automobile, ci și o platformă pentru discuții și dezbateri de specialitate. Lideri din industria auto, ingineri, cercetători și profesioniști vor prezenta ultimele inovații și tendințe din domeniu, abordând subiecte precum vehiculele electrice, siguranța la volan, sistemele de conducere autonomă și impactul noilor materiale asupra proiectării auto.

Pe lângă expoziția de autovehicule, participanții se vor putea bucura și de o serie de demonstrații auto precum celebra manevră a derapajului controlat, tehnici de condus defensiv, dar și de sesiuni de test drive, pentru a simți pe pielea lor inovațiile tehnologice din domeniul auto. Fiți martori la funcționarea sistemelor avansate de asistență pentru șofer (ADAS) și experimentează procesul de diagnosticare a automobilelor.

Potrivit Institutului Național de Statistică, România este pe primul loc în Europa la numărul de accidente rutiere.Astfel, publicul va avea ocazia să experiementeze senzația unui impact în condiții de siguranță, folosind un simulator de impact de ultimă generație, pentru a educa publicul cu privire la evitarea accidentelor rutiere sau pentru limitarea consecințelor acestora.

Va fi programat și un spectacol susținut de profesioniști ai driftului care vă vor demonstra abilitățile lor într-un mod plin de adrenalină. Totodată, cei prezenți la eveniment vor lua parte la demonstrații interactive despre procedurile de service în cadrul unui tir de asistență pentru raliuri și vor afla secretele întreținerii automobilelor pentru competiții de tip ,,Formula 1”. Publicul este așteptat să viziteze standurile companiilor participante, pentru a admira cele mai noi modele de autovehicule, modele modificate în zona de expo tuning, dar și pentru participă la activități din zona dedicată Automobilismului Sportiv.  

În 2023, AUTOFEST  a atras un număr record de vizitatori, peste 100.000 de pasionați de toate vârstele. Aceștia au putut admira cea mai mare expoziție auto din România, cu peste 230 de modele. 

Related posts