VW primește aprobare pentru a rechema în service 800.000 de vehicule

Da mai departe!

Grupul auto Volkswagen a anunțat vineri că a primit aprobarea pentru a rechema în service 800.000 din cele 8,5 milioane de vehicule afectate de scandalul motoarelor trucate în Europa, transmite AFP.

Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) „a aprobat soluțiile tehnice propuse de Volkswagen pentru remedierea problemelor la modelele Passat, CC și Eos echipate cu un motor diesel de 2 litri TDI de tip EA 189”, a precizat constructorul auto într-un comunicat de presă. În consecință, peste 800.000 de vehicule afectate de scandalul Dieselgate vor fi rechemate la service în cel mai scurt timp posibil pentru remedierea problemelor tehnice.

Rechemarea demarată în Germania va permite ca ulterior să fie organizate acțiuni similare în restul Europei, unde grupul Volkswagen, proprietarul a 12 mărci printre care Volkswagen, Audi și Porsche, intenționează să recheme la service un număr total de 8,5 milioane vehicule.

Grupul Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce în toamna anului trecut a recunoscut că, în perioada 2005 — 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Aprobarea venită de la KBA va permite accelerarea procedurilor de rechemare în service. Aceste rechemări au început în luna ianuarie cu un model de utilitară VW și câteva modele Audi și Seat, iar ulterior au continuat într-un ritm mai redus cu modelul Volkswagen Golf. Doar 50.000 de vehicule au fost remediate în luna mai.

Recent, directorul general al grupului Volkswagen, Matthias Müller, și-a reafirmat intenția de a finaliza aceste rechemări până la finalul acestui an, chiar dacă nu a exclus posibilitatea ca procedurile să se prelungească până în primul trimestru al anului următor.

În pofida scandalului Dieselgate, Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, a raportat o creștere a livrărilor pe plan global de 0,8% în primele trei luni până la 2,5 milioane de vehicule, depășind liderul mondial Toyota Motor, care a vândut 2,46 milioane de unități.

Related posts