Mașinile noi se vor vinde mai bine în 2016

Da mai departe!

Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a revizuit în creştere estimările privind vânzările auto în acest an, pe fondul redresării economiei, transmite Reuters.

Avansul vânzărilor auto pe piaţa europeană va fi de 5% anul acesta, la 14 milioane de unităţi, faţă de un avans de 2% previzionat în ianuarie, a declarat preşedintele Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile, Dieter Zetsche.
‘În acest an ne aşteptăm la o creştere a vânzărilor de autoturisme noi în UE de 5%. Şi livrările de vehicule comerciale ar trebui să crească substanţial’, a afirmat Dieter Zetsche. Acesta a adăugat că vânzările din acest an vor fi totuşi sub nivelul înregistrat înaintea crizei financiare, de 15,5 milioane de unităţi.
Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au crescut cu 9% în ritm anual în luna aprilie 2016, datorită unor creşteri de două cifre înregistrate pe pieţele din Italia şi Spania, a anunţat luna trecută Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile.

Un număr de 1,318 milioane autoturisme au fost înmatriculate în Uniunea Europeană şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia) în aprilie, în creştere cu 9% comparativ cu 1,210 milioane autoturisme înmatriculate în perioada similară din 2015. ACEA a subliniat că vânzările de autoturisme în Uniunea Europeană au crescut pentru a 32-a lună la rând, atingând ‘cel mai ridicat nivel înregistrat după luna aprilie din 2008’, precizează ACEA.
Toate marile pieţe auto europene au înregistrat creşteri în luna aprilie, în frunte cu Italia unde înmatriculările au crescut cu 18,6%, urmată de Spania (creştere de 10,3%), Franţa (7,9%), Germania (5,6%) şi Marea Britanie (4,4%). Pe primele patru luni ale anului, piaţa auto europeană a înregistrat o creştere de 8,3%, fiind înmatriculate 5,251 milioane autoturisme noi în UE şi ţările EFTA.
Piaţa auto din România a consemnat o creştere de 12,6% în luna aprilie 2016, fiind înmatriculate un număr de 6.174 de autoturisme. Pe primele patru luni ale anului, piaţa auto din România a înregistrat o creştere de 18,7%, fiind înmatriculate 23.645 autoturisme.

Related posts