Volkswagen întrerupe producţia şi exporturile în Rusia din cauza războiului contra Ucrainei

Da mai departe!

Grupul auto german Volkswagen va întrerupe producţia de autovehicule şi exporturile în Rusia din cauza războiului contra Ucrainei, relatează agenţia EFE.

Volkswagen a anunţat joi că „din cauza invaziei Rusiei, conducerea companiei a decis întreruperea producţiei de autovehicule în Rusia până la o nouă informare”.

Exporturile celui mai mare producător auto din Europa către Federaţia Rusă se opresc, de asemenea, cu efect imediat.

Grupul VW întrerupe producţia la fabricile din Kaluga, la sud-vest de Moscova, şi Nizhny Novgorod, la est de Moscova, ale partenerului său GAZ.

Volkswagen a început să producă la Kaluga autovehicule pentru piaţa rusă în noiembrie 2007, aici fiind fabricate modelele Tiguan, Polo şi Skoda Rapid.

La finele anului 2012, grupul a început să producă, pe bază de contract, la fabrica din Nizhny Novgorod a partenerului său GAZ.

Invazia Rusia în Ucraina a frânat şi producţia de autovehicule la alte fabrici ale VW din Germania (la Zwickau, Wolfsburg sau Hanovra), din cauza lipsei de componente din Ucraina. Acestea fabrici aveau deja probleme înainte de invazia rusă, din cauza penuriei de semiconductori şi a pandemiei şi acum trebuie să aplice o serie de măsuri în privinţa forţei de muncă.

Related posts