BMW și Harley Davidson anunță oprirea exporturilor către Rusia

Da mai departe!

Zeci de companii majore din întreaga lume, din domenii diferite, de la energie la transport sau tehnologie, și-au anunțat în ultimele zile limitarea sau chiar stoparea totală a activităților din Rusia. Pe 1 martie, acestui val i s-au adăugat BMW și Harley Davidson.

Producătorul german de automobile premium BMW a anunțat aseară că a oprit exportul de mașini către Rusia și că va opri producția din această țară.

Compania a menționat că oricum se așteapta ca producția să fie întreruptă din cauza blocajelor de aprovizionare.

„Din cauza situației geopolitice actuale întrerupem producția locală în Rusia și exporturile către piața rusă”, a anunțat oficial BMW.

Harley-Davidson Inc și-a suspendat afacerile și livrările de motociclete către Rusia adăugându-se unor nume mari ca General Motors, Daimler Truck sau Volvo.

Este important de menționat că președintele Rusiei, Vladimir Putin, pare a fi un fan al motociclismului, el fiind fotografiat de mai multe ori cu motociclete Harley-Davidson.

Deși compania a refuzat să facă alte comentarii, Reuters notează că marca americană are 10 dealeri în Rusia și că motocicletele care fuseseră programate inițial pentru livrare pe piața rusă vor fi probabil redirecționate către alte piețe.

Related posts