Velar, un nou segment acoperit de Range Rover

Da mai departe!

Cel mai nou produs din gama Range Rover se numește Velar. Numele este un derivat al cuvântului din latină velare, care înseamnă a acoperi. Numele a fost folosit pentru prima dată de Land Rover ca un cod pentru prototipele primului RR lansat acum multe decenii.

Modernul Velar este un vehicul foarte diferit față de primul model și a debutat la Salonul Auto de la Geneva. Acest SUV cu siluetă zveltă este bazat pe Jaguar F-Pace și este poziționat în gamă între Range Rover Evoque și Range Rover Sport. Inginerii susțin că acesta este cel mai prietenos din punct de vedere aerodinamic Land Rover lansat vreodată. Frumosul SUV este realizat din aluminiu și va fi vândut în a doua parte a acestui an. Prețul începe de la 50.000 de euro pentru modelul de bază echipat cu motor de 2 litri turbo cu 247 CP. Mai este disponibil un diesel de 2 litri și 180 CP, iar vârful de gamă este un supercharged V6 de 380 CP.
Standard în gamă este cutia automată cu 8 viteze, tracțiunea integrală și luminile de zi de tip LED. Cei care cumpără un model V6 pot opta pentru suspensie pe aer și diferențial blocabil pe spate pentru mai bune capacități offroad.
În interior, Range Rover ne prezintă luxul obișnuit, iar pe Velar își face debutul un sistem infotaiment care integrează două ecrane tactile de 10 inchi fiecare.

Related posts