Testul unui startup britanic: Bateria unei mașini electrice, încărcată în mai puțin de cinci minute

Da mai departe!

O baterie de mașină electrică dezvoltată de start-up-ul britanic Nyobolt a reușit să se încarce de la 10% la 80% în patru minute și 37 de secunde în prima sa demonstrație live, transmite BBC.

Acest rezultat a fost obținut cu o mașină sport concept construită special pe o pistă de testare din Bedford și face parte din eforturile industriei de a încărca mai rapid vehiculele electrice.
Prin comparație, un supercharger Tesla existent poate încărca bateria unei mașini la 80% în 15-20 de minute.

Experții spun că eliminarea așa-numitei “anxietăți legate de autonomie” este esențială pentru creșterea gradului de adopție a vehiculelor electrice, dar subliniază și importanța îmbunătățirii infrastructurii de încărcare.

“Dezvoltarea unei tehnologii care să le permită oamenilor să se încarce mai repede, în concordanță cu timpul necesar în prezent pentru realimentarea unei mașini – este foarte importantă”, a declarat pentru BBC Paul Shearing, profesor de inginerie energetică durabilă la Universitatea Oxford. Dar a adăugat că trebuie să existe mai multe încărcătoare de toate tipurile. “Oamenii vor dori infrastructură de încărcare rapidă, indiferent de mașina pe care o folosesc – toată lumea vrea să facă acest lucru mai repede”, a spus el.

Mașina sport pe care a fost montată bateria Nyobolt – care a fost testată pe parcursul a două zile în această săptămână – a atins o autonomie de 120 de mile după patru minute O Tesla încărcată la 80% ar avea de obicei o autonomie de până la 320 km.

Sai Shivareddy, co-fondator al Nyobolt, a declarat pentru BBC că este mulțumit de rezultate, dar a recunoscut că testele au fost “stresante”.

Demonstrația a fost realizată live pentru prima dată în fața unui public invitat de profesioniști din industrie – cu câteva probleme pe parcurs.

Printre provocări s-au numărat valul de căldură din Regatul Unit, o defecțiune la sistemul de răcire al mașinii concept și un încărcător standard la fața locului care nu a fost fabricat de Nyobolt.Acești factori au împiedicat firma să recreeze rezultatele de laborator, în care se afirmă că bateria se poate încărca de la 0 % la 100 % în șase minute.Cu toate acestea, Dr. Shivareddy a descris evenimentul drept “o mare piatră de hotar pentru electrificare” și a glumit spunând că propria sa mașină era încă la încărcat, după ce a conectat-o la priză când a sosit mai devreme în acea zi.

Nyobolt afirmă că nu intenționează să producă propriile vehicule și că intenționează să colaboreze cu mărci auto existente, bateria putând fi integrată în EV-uri “la scară mică” în decurs de un an.
Încărcătoarele ultrarapide puternice de 350 kW DC de care are nevoie sunt disponibile public în Regatul Unit, dar nu sunt încă răspândite.

Related posts