Aramco va achiziționa un pachet de 10% din HORSE Powertrain Limited, noua companie globală de motoare și transmisii creată de Renault Group și Geely

Da mai departe!

Aramco, companie lider în energie și produse chimice, a semnat acorduri definitive pentru a achiziționa un pachet de 10% din HORSE Powertrain Limited, noua companie globală de motoare și transmisii, alături de Renault Group, Zhejiang Geely Holding Group și Geely automobile Holdings Limited (împreună „Geely”). HORSE Powertrain Limited a fost înființată la 31 mai 2024 de către Renault Group și Geely și are sediul la Londra, Regatul Unit.

Aramco va achiziționa un pachet de 10% din HORSE Powertrain Limited în acțiuni egale de la Renault Group și Geely, care vor păstra fiecare câte 45% din acțiuni. Prețul pe care Aramco va trebui să îl plătească la closing, sub rezerva îndeplinirii condițiilor necesare, inclusiv obținerea aprobărilor de reglementare, se va baza pe o evaluare corporativă de 7,4 miliarde Euro.

Această investiție va consolida contribuția Aramco la tranziția energetică globală prin dezvoltarea și comercializarea unor soluții de mobilitate mai durabile. Sunt prevăzute, de asemenea, acorduri de colaborare pentru Aramco și Valvoline privind tehnologiile, combustibilii și lubrifianții, pentru a îmbunătăți performanța HORSE Powertrain Limited în domeniul motoarelor termice.

Aramco, Renault Group și Geely consideră că decarbonizarea cu succes a industriei auto va necesita combinarea mai multor tehnologii (cum ar fi motoare termice extrem de eficiente, transmisii și motoare hibride, combustibili alternativi, precum combustibilii sintetici cu emisii scăzute de carbon și hidrogenul, dar și electrificarea vehiculelor) pentru a sprijini tranziția energetică și evoluția mobilității în întreaga lume.

Misiunea HORSE Powertrain Limited este de a deschide calea pentru tehnologiile de ultimă generație, cu emisii foarte scăzute. Capacitățile unice ale Aramco, inclusiv o rețea globală de centre de cercetare și dezvoltare unde se efectuează cercetări privind combustibilii sintetici, hidrogenul și optimizarea motorului termic, vor facilita dezvoltarea de soluții accesibile și durabile cu emisii scăzute de carbon.

Ahmad O. Khowaiter, Vicepreședinte Executiv pentru Tehnologie și Inovare al Aramco:               „Se așteaptă ca investiția Aramco să contribuie direct la dezvoltarea și implementarea globală a motoarelor termice accesibile, eficiente și cu emisii reduse de carbon . Alături de Geely și Renault, intenționăm să ne valorificăm expertiza și resursele colective pentru a sprijini progresele revoluționare în tehnologiile motoarelor și combustibililor. Punând un accent major pe inovație, scopul nostru este să oferim soluții care să reducă emisiile din sectorul transporturilor, satisfacând în același timp nevoile producătorilor și șoferilor. Parteneriatul pe termen lung cu Valvoline și HORSE Powertrain Limited, Renault Group și Geely, ca parte a acestei investiții, demonstrează capacitatea Aramco de a crea și de a capta valoare la nivel global. »

Luca de Meo, CEO Renault Group: „Decarbonizarea industriei auto nu se va face singură. Este nevoie de cei mai buni jucători care să își unească forțele pentru a deschide noi căi și a găsi soluții inovatoare. Aceasta este ceea ce realizăm astăzi, primind Aramco ca partener strategic al HORSE Powertrain Limited. S-a născut o echipă grozavă pentru a reinventa viitorul tehnologiilor termice și hibride. »

Daniel Li, CEO al Geely Holding: „Atingerea neutralității emisiilor de carbon va necesita sinergii globale, tehnologii cu mai multe aplicații și partajarea expertizei. Cu sprijinul și expertiza Aramco, HORSE Powertrain Limited își consolidează rolul de lider în tehnologiile privind combustibilii cu emisii scăzute de carbon și decarbonizate, cum ar fi metanolul și hidrogenul. »

Matias Giannini, Managing Director al HORSE Powertrain Limited: „Sunt încântat că Aramco se alătură HORSE Powertrain Limited. Expertiza lor în combustibili sintetici și în hidrogen îi face partenerul ideal pentru a ne permite să furnizăm soluții de ultimă oră în sistemele motopropulsoare cu emisii scăzute și, astfel, să avansăm în decarbonizarea industriei noastre . Împreună vom stabili noi repere pentru inovație în sectorul auto. »

Despre HORSE Powertrain Limited :

  • 17 locații de producție în întreaga lume
  • 9 clienți industriali în 130 de țări
  • 5 centre de cercetare și dezvoltare
  • 19.000 de angajați
  • Implantare strategică axată pe Europa, China și America Latină
  • 5 milioane de grupuri motopropulsoare pe an
  • Acoperire pentru toate tipurile de soluții de propulsie: full hybrid și plug-in hybrid cu autonomie mare, precum și motoare termice cu combustibili alternativi, cum ar fi etanol, metanol, GPL, GNC, hidrogen etc.

Related posts