Guvernul prelungește cu trei luni plafonarea tarifelor pentru polițele RCA

Da mai departe!

Guvernul a aprobat, vineri, prelungirea plafonării preţurilor poliţelor RCA, la propunerea Autorităţii de Supraveghere Financiară, pentru a împiedica apariţia unor dezechilibre în piaţă şi creşterea preţurilor pentru aceste poliţe de asigurare după data de 30 iunie, când s-ar fi renunțat la înghețarea tarifelor.

Executivul a aprobat, în şedinţă, o hotărâre pentru prelungirea perioadei de aplicare a prevederilor din HG nr. 1326/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societăţile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie. Plafonarea tarrifelor se prelungește astfel până la data de 30 septembrie 2024.

Astfel, tarifele de primă maxime au fost stabilite la nivelul propriilor tarife de primă care au fost practicate de către fiecare asigurător RCA la data de 28 februarie 2023, care pot fi ajustate cu un procent de maximum 6,8% şi sunt valabile pentru o perioadă de trei luni de la data intrării în vigoare a hotărârii.

Tarifele se aplică în cazul contractelor RCA încheiate după data intrării în vigoare a propunerii de prelungire, a informat Executivul.

Comisioanele de distribuţie aferente contractelor RCA se limitează la maximum 8% din prima netă de cheltuieli de distribuţie pentru o perioadă de trei luni de la data intrării în vigoare a hotărârii.

Related posts