Tesla Model 3, declarată cea mai puțin fiabilă mașină second-hand de 2 -3 ani vechime

Da mai departe!

Cunoscutul raport TUV privind fiabilitatea automobilelor second-hand, după numărul de defecțiuni depistate la verificările tehnice, a adus o schimbare majoră în segmentul mașinilor cele mai noi, acolo unde modelul Logan era pe ultimul loc. Anul acesta, modelul a fost depășit de Tesla Model 3.

TUV Report, clasamentul celor mai fiabile și mai puțin fiabile automobile rulate din Germania, realizat în parteneriat cu publicația Auto Bild, plasează mașina Tesla Model 3 pe ultimul loc (locul 111) între automobilele cu o vechime de numai 2 – 3 ani, adică cu an de fabricație 2020 – 2021. Modelul american a înregistrat o medie de 14,7% mașini care au picat verificarea tehnică din cauza unor defecțiuni semnificative sau periculoase.  Modelul depășește Dacia Logan, care are doar 11,4% procente de mașini respinse, și Seat Alhambra, care are 10,3%. La o distanță foarte mică mai sunt Opel Crossland (10,3%) și Dacia Dokker (10,2%).

În această categorie de vechime, cele mai fiabile mașini au fost declarate VW Golf Sportsvan (cu doar 2% mașini respinse pentru defecte majore sau periculoase), Audi Q2 (2,1%) și Audi TT (2,5%).

Pe segmentul mașinilor fabricate în 2018 – 2019, cel mai puțin fiabil automobil a fost declarat BMW X5 împreună cu X6, derivat, cu 17,9% mașini depistate cu defecțiuni majore. VW Sharan și BMW Serie 2 AT au fost următoarele clasate în ierarhica mașinilor cu cele mai multe probleme tehnice. La polul opus, cele mai fiabile mașini sunt VW Golf Sportsvan, VW T-Roc și VW T-Cross.

La categoria 6-7 ani vechime, Dacia Dokker a fost declarată cea mai puțin fiabilă mașină, urmată de BMW Serie 5 și Dacia Duster, cu aproximativ un sfert dintre vehiculele controlate picate la verificări. Mazda CX-3, Audi TT și VW Golf Sportsvan au fost mașinile cu cele mai puține defecțiuni la această categorie.

În categoriile cu mașini și mai vechi, modelele cu cele mai mari probleme, conform TUV Report, au fost Dacia Dokker (8-9 ani vechime), Renault Twingo (10 – 11 ani vechime) și Dacia Logan (12 – 13 ani vechime).

Cele mai fiabile mașini în aceste categorii au fost declarate Mercedes B-Class (8-9 ani vechime) și Audi TT (atât la 10 – 11 ani vechime, precum și la 12 – 13 ani vechime).

Related posts