Stellantis concediază peste 2.000 de persoane în Italia. În SUA, 6.400 de angajați au primit oferte de plecare voluntară

Da mai departe!

Planurile Stellantis de reducere a forței de muncă au început încă de la fuziunea dintre PSA și FCA și continuă în acest moment pe fondul electrificării industriei auto și al reducerii de costuri. În Italia, acolo unde se află cartierul general al diviziei Fiat, cu toate unitățile de producție dar și un număr mare de personal administrativ, compania intenționează să reducă 2.100 de locuri de muncă.

Stellantis a semnat încă de la începutul acestui an un acord cu sindicatele din Italia pentru reducerea numărului de angajați cu ajutorul plecărilor voluntare, bazate pe compensații financiare acordate de companie. Programul a ajuns într-un moment de impas, după ce aproximativ jumătate din persoanele vizate au acceptat oferta. Potrivit informațiilor publicate de Corriere della Sera, Stellantis a majorat oferta de plecare voluntară, una asemănătoare cu cea primită deja de angajații din SUA ai diviziei Chrysler. Peste ocean au fost ofertate aproximativ 6.500 de persoane de la unități de producție americane care ar trebui să plece cu  pachete substanțiale de compensații financiare. În Italia, suma alocată de companie ajunge până la 200.000 de euro, potrivit surselor citate de Automotive News, care spune că a fost trimisă deja personalului o scrisoare care conține oferta actualizată.

De asemenea, informații privind o reducere a numărului de angajați din Franța și Germania au apărut în diferite publicații. CEO-ul Carlos Tavares a explicat anterior că este nevoie să compenseze costurile ridicate ale dezvoltării automobilelor electrice.

Stellantis a concediat până acum circa 7.000 de persoane care erau angajate în Italia, în diferite unități de producție, în ultimii aproape patru ani care au trecut de la momentul fuziunii dintre PSA și FCA. Cea mai mare problemă în această țară rămâne însă numărul mare de persoane angajate în sectorul administrativ, aproximativ 10.000, care au fost preluate de la Fiat Chrysler, și pe care managementul vrea să le reducă simțitor.

Stellantis a anunțat în acest an performanțe financiare de excepție, pe fondul creșterii ușoare a vânzărilor care au condus la o majorare importantă a veniturilor companiei.

Related posts