Prima rechemare pentru cablurile de încărcare ale unei mașini electrice: GM recheamă 10.000 dintre clienții de Chevrolet Bolt

Da mai departe!

Combinația de hardware și software din cablurile de încărcare Webasto incluse în anumite modele Chevrolet Bolt EUV din 2022 și 2023 nu funcționează bine împreună și ar putea provoca un șoc electric în anumite circumstanțe. Din cauza acestui risc și a faptului că proprietarii ar putea fi electrocutați a fost executată o operațiune de recall.

Deținerea unei mașini electrice poate fi o experiență cu mai multe puncte dureroase în jurul experienței de încărcare. Un factor care nu ar trebui niciodată să fie un punct dureros este siguranța fizică a încărcării în sine. De aceea, General Motors recheamă acum mai mult de 10.000 de cabluri de încărcare care ar putea provoca șocuri utilizatorilor în anumite situații.

Cablurile de încărcare în discuție provin de la furnizorul GM, Webasto Charging Systems. Mai specific, sunt încărcătoare de a treia generație cu numărul de piesă 24044913 și fac parte din pachetul care însoțește anumite vehicule Bolt EUV din 2022 și 2023. Potrivit GM, problema nu este cu adevărat la nivelul cablului sau al software-ului, ci la combinația celor două.

Se pare că software-ul în sine nu este compatibil cu hardware-ul, și când cineva deconectează încărcătorul, acesta s-ar putea să nu se oprească din încărcare. De obicei, pierderea unei conexiuni la pământ ar opri încărcarea, dar în acest caz acest lucru nu se întâmplă și s-ar putea să se descarce în altă parte.

Related posts