Porsche mai participă la o rundă de finanțare pentru Rimac

Da mai departe!

Porsche și Rimac fac următorul pas în colaborarea lor, concentrându-se pe viitorul digital și electrificat al mobilității. Producătorul de mașini sport din Stuttgart participă la o rundă de finanțare din seria D pentru grupul croat de tehnologie auto Rimac Group. Volumul total al rundei este de 500 de milioane de euro, Porsche investind o mare parte din această sumă.

„Suntem încântați că Rimac a câștigat noi investitori și suntem optimiști cu privire la dezvoltarea continuă a acestei companii interesante”, spune Lutz Meschke, vicepreședinte al Comitetului executiv al Porsche AG și membru al Comitetului Executiv pentru Finanțe și IT. „Am fost deja convinși de potențialul companiei în 2018 și suntem încântați că angajamentul nostru ne-a permis să contribuim la progresul și succesul actual.” Porsche a făcut prima investiție în Rimac în 2018 și și-a crescut succesiv interesul. „Cu noi investitori la bord, Rimac continuă să-și extindă poziția în electromobilitate, făcându-l un partener și mai puternic pentru Porsche”, spune Lutz Meschke.

Noua rundă de finanțare este condusă de Softbank Vision Fund 2. Un alt nou investitor din sectorul financiar este Goldman Sachs Asset Management. În urma tranzacției, Porsche va continua să dețină aproximativ 20% din grupul Rimac. Fondatorul companiei și CEO Mate Rimac rămâne cel mai mare acționar. „Avem planuri de creștere ambițioase pentru anii următori și suntem mândri că avem sprijinul unor investitori importanți, noi și existenți, care cred în viziunea noastră”, spune el. „Mulțumirile noastre se adresează și echipei Porsche, care a jucat un rol important în succesul nostru până în prezent și continuă să-și ofere sprijinul.” Grupul Rimac intenționează să investească capitalul proaspăt obținut în extinderea producției pentru proiecte de mare volum. De asemenea, intenționează să angajeze 700 de angajați suplimentari doar în 2022.

În noiembrie 2021, Porsche și Rimac au finalizat formarea unui joint venture între divizia de supercaruri Rimac Automobili și Bugatti Automobiles. Rimac mai este o companie foarte bine cunoscută în domeniul mașinilor electrice.

Related posts