Ford Europa se restructurează și pune accent pe Ford e. Se va concentra pe autoturisme electrice și va avea un nou director general

Da mai departe!

Ford Model e, noua divizie globală a companiei americane, a fost lansată la începutul acestui an cu scopul de a accelera transformarea activităților sale globale de automobile. În rolul său rol, Martin Sander, va conduce dezvoltarea de vehicule electrice, precum și cea de software, tehnologii și servicii pentru vehicule conectate.

Conform Ford, „acest lucru subliniază angajamentul companiei de a accelera electrificarea gamei sale europene de produse pentru a atinge zero emisii pentru toate vânzările de vehicule din Europa și o amprentă neutră de carbon pentru fabricile sale, logistică și furnizori până în 2035”.

Începând cu 1 iunie 2022 Martin Sander devine director general al diviziei Ford Model e pentru Europa.

De asemena, Stuart Rowley, președintele Ford Europa a declarat că în viitor compania va dezvolta „vehicule iconice, complet electrificate și conectate pentru clienții noștri și vom crea o experiență de vânzări digitale. Martin Sander este un lider foarte experimentat. El și echipa sa vor conduce și vor accelera implementarea acestor planuri”.

Ford a anunțat recent planuri de a vinde nouă vehicule complet electrice până în 2024 și de a crește investițiile în Centrul de Electrificare din Köln la două miliarde de dolari. Începând de anul viitor Ford va produce primul său vehicul de pasageri complet electric de volum pentru Europa, la Köln.

Anterior, Sander a fost director general al diviziei de vehicule pentru pasageri a Ford Europa și președinte al consiliului de administrație al Ford-Werke GmbH.

Related posts