PEUGEOT prezintă noul SUV 2008

Da mai departe!

SUV-ul Peugeot 2008 este un SUV compact în ceea ce privește dimensiunile sale, ultra-tehnologic, modelul adoptă noua generație de PEUGEOT i-Cockpit® 3D imersiv, cu echipamente și sisteme de asistență la condus. Noul SUV Peugeot 2008 oferă libertatea de a alege între 3 tipuri eficiente de propulsie: electric, benzină sau motorină.

Partea frontală se remarcă prin grila dreaptă (în culoarea caroseriei pe versiunile electrice), o capotă sculptată și lumini diurne cu LED care se pierd sub proiectoare pentru ca acestea să pară mai joase. Profilul îndrăzneț atrage instant privirea prin diferitele linii triunghiulare. Rezultatul este un stil nervos și incisiv, o veritabilă provocare tehnică în ceea ce privește asamblarea pieselor: aripile nu au avut niciodată un volum atât de mare… Liniile se termină în dreptul hayonului, pentru coerență și o omogenitate.
Stilul este robust, fiind amplificat de anvelopele de mari dimensiuni (690mm). Jantele de 18ʺ au inserții adăugate, oferind trei avantaje: personalizare mai simplă, creștere în greutate semnificativă (4 kg la nivelul tuturor roților) și o aerodinamică mai bună.
Urcarea în gamă și eleganță se confirmă prin plafonul bi-ton negru Black Diamond, benzile de un negru strălucitor de la nivelul geamurilor și prin montantul C serigrafat pe versiunile GT Line
și GT.
Personalitatea sa puternică se reflectă în centura înaltă a caroseriei. Partea din spate integrează blocurile optice unite printr-o bandă de culoare neagră și evacuarea dublă (la versiunile PureTech 130 și 155). Semnătura LED cu cele trei gheare, vizibilă atât ziua, cât și noaptea, este prezentă pe toate versiunile, în partea din spate, dar și pe proiectoarele versiunilor vârf de gamă. În funcție de destinație, blocurile optice utilizează tehnologia LED pe toate nivelurile de echipare.
Pe lângă oferta obișnuită, sunt disponibile trei nuanțe exterioare noi care adaugă stilului un plus de tonicitate: Elixir Red, Vertigo Blue și Orange Fusion.
La interior, culorile și materialele sunt detaliate cu meticulozitate. Panourile ușilor au o tampografie Orange (la linia de echipare Active) sau Albastră (la linia de echipare Allure). Aceasta din urmă se remarcă prin tapițeria modernă „Urbanoïd” în nuanță albastru deschis, în timp ce versiunile GT Line propun o ambianță mai șic, amplificată de inserțiile în nuanță Adamite. Nobile și
exclusiviste, versiunile GT/e-2008 GT propun o combinație de Alcantara® și textil. Versiunile electrice e-2008 au la interior elemente în nuanță albastru și verde.
Acest interior cosy prezintă pe versiunile GT Line și GT decoruri luminoase pe planșa de bord și panourile ușilor, care dispun de 8 culori ce pot fi selectate cu ajutorul ecranului tactil.

Lungimea de 4.30 m și ampatamentul de 2.60 m îi oferă un volum al portbagajului de până la 434 l (VDA V210). Modularitatea este asigurată de podea cu 2 poziții (în funcție de versiune). Pasagerii se pot bucura, de asemenea, de un habitaclu plin de lumină, grație plafonului panoramic opțional.

PEUGEOT i-Cockpit propune o ergonomie foarte bună: volan compact, ecran tactil HD de mari dimensiuni și un inedit head-up display cu afișaj 3D. Informațiile sunt afișate în câmpul vizual al șoferului, fiind proiectate, în funcție de versiune, sub forma unei holograme. PEUGEOT i-Cockpit® 3D este o veritabilă inovație, inaugurat în premieră mondială pe acest segment. Ecranul tactil poate avea 10 inch, în funcție de versiune și poate fi controlat prin comenzile tactile directe aflate în apropierea Toggle Switches sau prin noua comandă vocală.

La interior, suprafețele sunt realizate din plastic plăcut la atingere și sunt folosite materiale sofisticate, precum piele Nappa sau Alcantara. Panourile ușilor și panoul de bord sunt realizate dintr-o textură similară fibrei de carbon. Cutia de viteze EAT8 este cu comandă 100% electrică („shift and park by wire”), permițând o utilizare simplă și intuitivă. Aceasta este completată de padele pe volan pentru ca șoferul să preia rapid controlul atunci când dorește.

Modelul este echipat cu numeroase sisteme de asistență la condus, specifice segmentelor superioare. Printre acestea de numără: Drive Assist plus, Park Assist, frânare de urgență automată, avertizare la părăsirea benzii de circulație, alertă atenție șofer, comutare automată a luminilor de drum, recunoașterea indicatoarelor de viteză și recomandări, monitorizare activă a punctului mort, frână de mână electrică. Tehnologia MirrorScreen permite afișarea ecranului smartphone-ului pe ecranul tactil, pentru a profita de aplicațiile AndroidAutoTM, AppleCarPlayTM sau MirrorLinkTM. Pe lângă zona de reîncărcare prin inducție sunt disponibile până la 4 prize USB în funcție de versiune (2 în față, inclusiv o priză USB-C și 2 în spate). Traseele vor fi optimizate cu navigația 3D conectată TomTom® Traffic care oferă în timp real informații din trafic și recalculează traseele în mod automat. Conducătorul auto va fi informat, de
asemenea, cu privire la zonele de risc sau punctele de interes aflate în apropiere.
SUV PEUGEOT 2008 este echipat cu sistemul Hi-Fi Premium FOCAL®, ce poartă semnătura renumitei companii franțuzești.
Bazat pe platforma modulabilă de ultimă generație CMP (Common Modular Platform), noul SUV PEUGEOT 2008 oferă libertatea de a alege tipul de motorizare în funcție de propriile nevoi și utilizări: 100% electric, benzină sau motorină.
Pentru un condus a la carte, există trei moduri de conducere: Eco, Normal și Sport. Tehnologia opțională Grip Control este conectată cu Hill Assist Descent Control (HADC) pentru a controla în siguranță vehiculul și traiectoria sa pe pantele abrupte.
Gama este disponibilă cu patru nivele de echipare: Active, Allure, GT Line și GT.

Motorizările termice respectă ultimele standarde Euro 6
Motorizările termice respectă ultimele standarde Euro 6 și dispun toate de sistemul Stop & Strat, precum și de un filtru de particule. Pentru un plus de plăcere și confort la condus, anumite motorizări pot fi asociate cu transmisia automată cu 8 trepte (EAT8) de ultimă generație.
Propulsoarele PureTech pe benzină, de 1,2 litri, în 3 cilindri respectă standardul Euro 6.2 și sunt oferite în variante de 100CP (S&S BVM 6), 130CP (S&S BVM6 sau EAT8) sau 155 CP (S&S EAT8 -doar pe versiunile GT).
Motorizările BlueHDI diesel de 1.5 litri cu 4 cilindri sunt disponibile în variantă de 100 CP (S&S BVM6) sau 130CP (S&S EAT8).
Unele motorizări vor fi adaptate în funcție de zonele de comercializare, unde reglementările privind controlul emisiilor și calitatea combustibilului sunt specifice.
Noul SUV PEUGEOT 2008 va fi comercializat începând cu sfârșitul anului 2019. Modelul este produs la Vigo pentru Europa și la Wuhan pentru China.

Plăcerea condusului Full Electric
Noul 2008 este disponibil și cu un propulsor electric. Motorul electric produce 136CP și un cuplu de 260 Nm. Bateria are o capacitate de 50kWh, asigurând o autonomie de până la 310 km, conform ciclului WLTP. Aceasta are o garanție de 8 ani sau 160 000 km pentru 70% din capacitatea de încărcare.
Sunt disponibile două moduri de recuperare a energiei la frânare: Drive (D- recuperare standard) și Brake (B- recuperarea permite deccelerarea direct din pedala acceleratorului). Bateriile se află în podea pentru a garanta un spațiu interior și un volum al portbagajului identice cu cele de pe versiunile termice.
Timpul de încărcare durează 16 ore de la o priză Green UPTM Legrand®, între 5h15 minute și 8 ore pentru o încărcare completă de la un WallBox (trei faze 11 kW cu încărcător opțional sau o singură fază 7.4 kW) sau 30 minute de la un terminal public cu o putere de 100 kW pentru o încărcare de 80%.

Related posts