Peugeot a prezentat faceliftul compactei 308

Da mai departe!

Produs în peste 1.5 milioane de unități și cu 43 de premii câștigate la nivel mondial, PEUGEOT 308 a fost votat „Mașina Anului” în anul lansării sale, la fel ca și modelele PEUGEOT SUV 3008 și 208. În 2020, modelul primește un facelift.

Întrucât oferta pe segmentul sedanurilor compacte cunoaște o evoluție continuă, PEUGEOT 308 își continuă povestea de succes cu câteva schimbări demne de menționat. Modelul propune o nouă nuanță pentru caroserie „Vertigo Blue” și două modele de jante din aliaj. La interior, panoul de bord este echipat cu PEUGEOT i-Cockpit® 100% digital și ecran central cu finisaj lucios.
Numărându-se printre cele mai bune modele din segmentul C în materie de performanță dinamică și de confort, PEUGEOT 308 oferă motorizări termice de ultimă generație și o gamă de sisteme de asistență la condus demnă de segmentele superioare. Peugeot 308 propune trei niveluri de echipare, disponibil fiecare cu un pachet suplimentar de echipamente.

PEUGEOT 308 are proporții echilibrate, atât în versiunea sedan, cât și în versiunea SW. Liniile sale fluide și armonioase susțin un design robust și dinamic. În 2020, caroseria îmbracă o nouă nuanță: Vertigo Blue, în trei straturi.
Nivelul de echipare Allure propune jante de 16” Zircon diamantate în dotare standard și noi jante de 17” Boca (dotare opțională, disponibilă în funcție de țară).
Versiunile vârf-de-gamă propun opțiunea Black pack, ce oferă clienților posibilitatea de a opta pentru elemente în culoarea negru lucios, în locul celor cromate: emblema leului și grila față, ornamentele semnalizatoarelor și ale proiectoarelor de ceață, montanții B
jantele din aliaj de 18‘’ diamantate Sapphire Black lăcuite Black Mist
și barele transversale pe versiunea SW.

Pentru că modelul 308 al mărcii PEUGEOT a devenit o referință, noul Peugeot 308 oferă confort la cel mai înalt nivel pe segmentul automobilelor compacte, indiferent că este vorba de versiunea sedan sau SW. PEUGEOT 308 este echipat cu PEUGEOT i-Cockpit® digital, format dintr-un panou digital de 10-inch de înaltă definiție. Panoul de instrumente include ultimele evoluții în materie de design grafic adoptat de noile PEUGEOT 208 & SUV 2008. Ecranul tactil central adoptă un finisaj „glossy”, întâlnit la smartphone-urile de ultimă generație.
Conectarea smartphone-ului la vehicul constituie o prioritate pentru majoritatea clienților. PEUGEOT 308 beneficiază de funcția Mirror Screen. Prin intermediul Mirrorlink®, Android Auto® și Apple CarplayTM , această tehnologie face posibilă rularea aplicațiilor compatibile din smartphone pe ecranul tactil al mașinii. Navigația 3D include funcția de recunoaștere vocală. Reactivă și conectată la TomTom® Traffic, permite optimizarea deplasărilor prin monitorizarea traficului în timp real. Semnalarea zonelor de pericol este acum inclusă gratuit în oferta standard (în funcție de țară).
PEUGEOT 308 oferă o gamă completă de echipamente de asistență la condus, specifice segmentelor superioare:
Cruise Control Adaptiv cu funcție Stop & Go (în combinație cu transmisia automată EAT8) sau până la 30 km/h în combinație cu transmisia manuală, cu setarea distanței față de vehiculul din față, Visiopark cu cameră video de marșarier cu unghi de 180° și funcție Park Assist. Acest sistem măsoară spațiul de parcare disponibil și acționează volanul în locul conducătorului auto, în timpul manevrelor de parcare, frânare automată de urgență, de ultimă generație (detectează pietonii și bicicliștii, pe timp de zi și pe timp de noapte, la viteze cuprinse între 5 km/h și 140 km/h, în funcție de versiune) și avertizare privind riscul de coliziune, avertizare de părăsire involuntară a benzii de rulare (inclusiv a căilor rutiere) cu corectarea traiectoriei autovehiculului la viteze de peste 65 km/h, Alertă Atenție Șofer, pentru a evalua vigilența șoferului după o perioadă lungă petrecută la volan și la viteze de peste 65 km/h prin analizarea mișcărilor volanului, comutare automată a luminilor de drum, recunoaștere a indicatoarelor de viteză și recomandări, recunoaștere avansată a semnelor de circulație (Stop, Sens Unic), sistem activ de supraveghere a unghiului mort (cu corectarea traiectoriei). Această funcție este disponibilă de la 12 km/h, frână de parcare electrică.

Peugeot 308 facelift dispune de motorizări eficiente pe benzină și diesel cu emisii de CO2 începând de la 95 g/km. Aceste grupuri motopropulsoare sunt omologate conform protocolului WLTP și respectă standardul Euro6.
Există două tipuri de motoare pe benzină de 1.2L cu 3 cilindri:

  • PureTech 110 S&S asociat cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte,
  • PureTech 130 S&S cuplat la o transmisie manuală cu 6 rapoarte sau la una automată EAT8.Două unități Diesel de 1.5L cu 4 cilindri sunt disponibile:
  • BlueHDi 100 S&S asociat cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte,
  • BlueHDi 130 S&S cuplat la o transmisie manuală cu 6 trepte sau la una automată EAT8.

Trebuie amintit faptul că versiunea sport PEUGEOT 308 GTi rămâne în continuare în catalog (în funcție de țară) cu motorul de 1.6L cu 4 cilindri ce oferă 263CP și un cuplu de 340 Nm. Grație emisiilor scăzute de CO2 (169 gr/km în ciclul WLTP) și unui raport putere-greutate excelent pentru categoria sa, această versiune sport reprezintă una dintre cele mai bune oferte din segment.

PEUGEOT 308 în versiunea Sedan și SW inaugurează noua tendință de urcare în gamă în materie de design și dotări, aceasta urmând a va fi adoptată pentru toate viitoarele modele lansate de marcă. Acest lucru simplifică „lecturarea” ofertei comerciale și îmbogățește diferitele niveluri de echipare. Noua structură se bazează pe trei niveluri de echipare. Fiecare dintre ele poate fi completat de un nivel intermediar numit „Pack” (exceptând versiunea GTi) pentru a răspunde nevoilor clienților aflați în căutarea unui plus de confort, estetică sau asistență. Urcarea în gamă se prezintă cum este indicat mai jos (cu câteva exemple de echipamente):

Active Pack  Active + Mirror Screen / oglinzi rabatabile electric / proiectoare de ceață,
Allure Pack  Allure + acces și pornire hands-free / cruise control adaptiv,
GT Pack  GT + jante aliaj de 18” / șine organizare portbagaj din aluminiu pe versiunea SW.
Toate noile modele PEUGEOT 308 oferă acces la radio digital (DAB) și sunt echipate cu dotări standard pe fiecare nivel:

Active: climatizare bi-zonă/ pachet vizibilitate / asistență la parcarea cu spatele,
Allure: Pachet Safety Plus,
Allure Pack: Pachet Drive Assist / acces și pornire hands-free,
GT: Pachet Driver Sport.

 

Related posts