Oficialii ucrainieni cer grupului Renault și altor companii franceze să se retragă din Rusia

Da mai departe!

Companiile franceze, inclusiv producătorul auto Renault şi retailerul Auchan, trebuie să iasă de pe piaţa rusă, a declarat miercuri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, transmite Reuters.

„Renault, Auchan, Leroy Merlin trebuie să înceteze să mai fie sponsori ai maşinii ruse de război, să oprească finanţarea uciderii copiilor şi a femeilor şi a violurilor. Companiile franceze trebuie să iasă de pe piaţa rusă”, le-a spus Zelenski parlamentarilor francezi.

Oficialii Renault nu au fost disponibili imediat pentru comentarii. Ei anunţaseră mai devreme miercuri că iau în considerare din nou suspendarea producţiei la fabrica din Moscova din cauza dificultăţilor logistice.

Și Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba îndeamnă la o boicotare a grupului Renault. Oficialul a scris într-o postare pe Twitter:

Renault refuză să se retragă din Rusia. Nu că ar trebui să surprindă pe nimeni când Renault susține un război brutal de agresiune în Europa. Dar greșelile trebuie să vină cu un preț, mai ales atunci când sunt repetate. Facem apel la clienții și companiile din întreaga lume să boicoteze Grupul Renault.

Related posts