Stellantis transformă o uzină de asamblare auto într-una de producție baterii pentru mașini

Da mai departe!

Joint venture între grupurile auto Stellantis și Mercedes-Benz (fost Daimler) şi grupul petrolier francez TotalEnergies, ACC a precizat că va converti o uzină de asamblare de automobile pe care Stellantis o deţine la Termoli, în Italia, într-o facilitate care va produce baterii destinate vehiculelor electrice, aşa cum s-a convenit într-un memorandum de înţelegere semnat în data de 21 martie cu autorităţile italiene. Firma mixtă nu a oferit detalii legate de valoarea investiţiei.

Aceasta ar urma să fie a treia uzină de baterii pe care Stellantis o va avea în Europa, după cele anunţate anterior în Franţa şi Germania, care sunt construite şi ele prin joint venture-ul Automotive Cells Company.

Autorităţile de la Roma au promis luna trecută că vor oferi fonduri publice în valoare de 369 milioane de euro pentru uzina de la Termoli iar directorul general de la Stellantis, Carlos Tavares, a precizat că investiţia pentru noua uzină de baterii va fi similară cu cele planificate pentru uzinele din Franţa şi Germania, unde grupul auto franco-italian ar urma să investească aproximativ două miliarde de euro.

Automotive Cells Company a informat că cei trei parteneri s-au angajat să crească capacităţile industriale până la 120 de Gigavaţi-oră în 2030 şi de asemenea să majoreze dezvoltarea şi producţia de celule şi module de baterii de ultimă generaţie. Planul de extindere a capacităţilor de producţie va mobiliza investiţii în valoare de peste şapte miliarde de euro, a precizat ACC.

Capacităţile de producţie ale uzinelor din Franţa şi Germania vor fi şi ele majorate până la 40 de Gigavaţi-oră fiecare, de la 24 de Gigavaţi-oră conform planurilor iniţiale.

Related posts