Nissan a revenit la profit în primul trimestru din 2022

Da mai departe!

Nissan a revenit pe profit în primul trimestru din 2022, după pierderile operaţionale de 19 miliarde de yeni înregistrate în perioada similară din 2021. Declinul pentru Nissan a început după arestarea fostului șef al alianței Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

Rezultatul bun de la începutul lui 2022 vine pe fondul reducerii costurilor şi al deprecierii yenului. Astfel, compania a atenuat impactul creşterii costurilor materiilor prime şi al reducerii producţiei din cauza lipsei de componente.

Al treilea producător auto nipon a raportat în primele trei luni din 2022 un profit operaţional de 56 miliarde de yeni (433 milioane de dolari), depăşind estimările analiştilor, care se aşteptau la 38,3 miliarde de yeni.

Nissan previzionează că în acest an fiscal profitul operaţional va creşte la 250 miliarde de yeni, sub nivelul de 318,5 miliarde de yeni previzionat de analişti.

Ca şi alţi producători auto, Nissan se confruntă cu efectele creşterii preţurilor materiilor prime şi perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, înrăutăţite de restricţiile introduse în China.

Din aceste motive şi a crizei din Ucraina, mediul de afaceri în actualul an fiscal va fi „mai sever” decât anul trecut, a avertizat compania niponă.

Related posts